kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Katili kredi kartıyla aldığı çekiç ele verdi

Aliye ÇETİNKAYA MERKEZ
20 yıllık iki arkadaşını kafalarına çekiçle vurup ayaklarına ağırlık bağlayarak göle atan zanlı, kredi kartıyla yaptığı harcamalar sayesinde yakalandı..
Konya'da hac kafilelerini Arap ülkelerine götüren bir şirkette çalışan İlahiyat Fakültesi mezunu Mustafa Öcal ile bir turizm firmasında çalışan Kahraman Erdem, 2 Ağustos 2007'de kayboldu. Ailelerinin başvurusuyla harekete geçen polis, iki kişinin, 20 yıl önce aynı firmada çalıştığını belirleyerek, ikilinin arkadaşı olan 5 çocuk babası Halil Ay'ı şüpheliler listesine aldı. Ay'ın, evini satın aldığı Erdem'e 250 bin YTL, Öcal'a da 50 bin YTL borcu olduğu belirlendi. Polis olay günü Ay'ın kredi kartı ile 4 adet 10 kilogramlık ağırlık, bir adet çekiç ve ip satın aldığını, olay gecesi Acıgöl'e giden yol güzergâhı ile Obruk Gölü'ne giden yol üzerinden iki kez benzin aldığını saptadı.

DELİLLER İTİRAF ETTİRDİ
Gözaltına alınan Halil Ay, Erdem'i diğer kayıp arkadaşı Öcal'ın öldürdüğünü iddia etti. Acıgöl'de yapılan aramada Kahraman Erdem'in ayaklarına ağırlık bağlanmış cesedi bulundu. Erdem'in kolundaki saatin 22.15'de durduğunu belirleyen polis, saati Ay'a gösterdi. Halil Ay, bunun üzerine bu cinayeti işlediğini itiraf etti, ancak ikinci cinayeti reddetti. Obruk Gölü çevresinde kan izi ve saç örneğine rastlanması üzerine Halil Ay ikinci cinayeti de üstlendi. Bu arada Ay'ın, borçlu olduğu 3 kişiyi daha öldürmeyi planladığını söylediği öğrenildi. Öte yandan Obruk Gölü'ne atıldığı belirlenen Mustafa Öcal'ın cesedine ulaşılamadığı bildirildi.