kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İtfaiye ekipleri, kazazedeleri yaklaşık 1 saat süren operasyonla kurtardı.

Uçurumdan Yılmaz'ın ıslığıyla kurtuldular

Recep AKTEPE - Soner ÖZCAN / ANTALYA
Antalya'da bir otomobil mıcır yüzünden 40 metrelik uçuruma düştü. 4 kazazede, hafif yaralı 9 yaşındaki çocuğun ıslığıyla yerleri belirlenerek kurtarıldı..
Antalya'dan Burdur istikametine giden Memiş Özdinç idaresindeki otomobil, mıcır yüzünden 40 metrelik uçuruma yuvarlandı. Hurda haline gelen araçta bulunan sürücü Memiş Özdinç, oğlu Yılmaz Özdinç (9), Veli Türkçü (30) ile Emirhan İstek (34) büyük bir mucize eseri ölümden döndü. Kazanın şokunu üzerinden atan kazazedeler, cep telefonundan '155 polis imdat'ı arayarak yardım istedi. Saat 01.00 sıralarında ihbarı alan ekipler, kurtarma için bulundukları mevkiyi sordu. Ancak çevrenin yabancısı olan 4 kişi, yerlerini tarif edemedi. Kazazedeler mıcırlı ve yüksek uçurumlu bir yoldan geçtiklerini söyleyebildi. Bunun üzerine mıcır dökülen yolların analizini yapan polis, yaralıların Çubukbeli mevkisinde olduğunu tahmin edip harekete geçti.

SİREN SESİNİ DUYUNCA...
Yaklaşık 3 saat kurtarılmayı bekleyen 4 kişiden, diğerlerine göre hafif yaralı olan 9 yaşındaki Yılmaz Özdinç, ekiplerin siren sesini duyunca ıslık çalmaya başladı. Araçlarından inerek arama yapan ekipler, çocuğun ıslık sesini takip ederek kazazedelerin bulunduğu yeri tespit etti. İtfaiye ekipleri uçurumdan aşağıya inerek yaralıları kurtardı. Durumları ağır olan sürücü Memiş Özdinç ve Emirhan İstek'e ilk müdahaleleri, uçurumda yapıldı. Yaralılar Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.