kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

3 yıllık strateji eylülde hazır şimdi büyüme zamanı

TARIK YILMAZ
2007'yi yüzde 25 civarında büyümeyle kapatacaklarını belirten Yaşar Holding Başkanı Yaşar Kalpaklıoğlu, "Yeni ve yoğunlaşılacak iş kollarını eylülde açıklayacağız" dedi..
2001 krizinden sonra yaralarını saran, Yaşarbank'tan doğan TMSF'ye olan borçlarını ödeyen Yaşar Grubu, önümüzdeki dönemde agresif büyümenin planlarını yapıyor. Son 5 yılda yakalanan yüksek büyüme hızı ve istikrar ortamının meyvelerini toplamaya başlayan grubun yönetim kurulu başkanı Feyhan Yaşar Kalpaklıoğlu, 2007'yi yüzde 20-25 arasında bir büyümeyle kapatacaklarını açıkladı. Türkiye'de artık önlerini görebildiklerini bu nedenle kısa vadeli değil 3 yıllık stratej planları yapmaya başlayacaklarını söyleyen Yaşar Kalpaklıoğlu, "Yeni girilecek ve yoğunlaşacak iş kolları eylülde açıklanacak" dedi. Temmuz itibariyle yeniden yapılanmaya giren Yaşar Grubu'nun üst yönetimi, basın mensuplarıyla haftasonu biraraya geldi.

'KREDİ VERENLER BİZİ BEKLİYOR'
Yaşar Kalpaklıoğlu "Şu anda kredi verenler de yatırımlarımızı bekliyor. Öte yandan reel sektör şimdi çok daha değerli hale geldi. Holding içinde stratejik plan dönemindeyiz. Yeni girilecek iş kolları ve yoğunlaşacağımız sektörlerle ilgili eylül başında çok daha net mesajlar verebileceğiz" dedi. Artık daha uzun vadeli bir yapılanmaya gittiklerini belirten Yaşar Kalpaklıoğlu burada da organizasyonda ve yapısal anlamda çok ciddi değişiklikler olduğunu kaydetti. Kısa vadeli problemleri çözen yapıdan daha uzun vadeli gündemi belirleyen bir yönetime geçtiklerini dile getiren Yaşar Kalpaklıoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Yatırımların önü açıldı. Yaşar Holding artık büyüme dönemine geçeceği ve kaybedilen zamanı kazanacağı bir üç yıla giriyor. En önemli ihtiyacımız olan sermaye ve insan kapitalini de organize ettik. " Feyhan Yaşar Kalpaklıoğlu "Kısa vadeli dönemi geçen yıl ortadan kaldırdık. Artık uzun vadeli plan yapma imkânı bulduk. Şimdi büyüme zamanı diyebiliriz. Belki daha temkinli ama fırsatların olduğu bir dönem" diye konuştu.