kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Özay yabancılar koğuşuna alındı

HABER MERKEZİ SONAT BAHAR
Paşakapısı'nda yabancılar koğuşuna yerleştirilen Tuğba Özay Moldova ve Fildişi Sahilleri gibi farklı ülkelerden gelen, çoğu uyuşturucu kaçakçılığı ile fuhuştan tutuklu 40 kadınla kalıyor..
Suç örgütüne yardım ve yataklık yaptığı iddiasıyla tutuklanarak Paşakapısı Kadın Tutukevi'ne konulan manken Tuğba Özay, dün sadece avukatı Edip Önder ile görüşebildi. Özay'ın görüşmesi, 50 dakika sürdü. Gri eşofmanı ve beyaz tişörtüyle avukatını karşılayan Özay, bir süre ağladıktan sonra sakinleşebildi. Edip Önder, müvekkiline arkadaşlarının selamlarını ve destek notlarını içeren bir mektup verdi.

SAĞLIK DURUMU İYİ
Bu görüşmenin ardından tutukevi çıkışında açıklama yapan avukat Önder, bir süre yemek yiyemeyen Özay'ın sağlık durumunun iyi olduğunu kaydetti. Önder, görüşmesinin detaylarını şöyle anlattı: "Yabancılar koğuşunda kalıyor. Doktor kontrolü söz konusu değil. Kendisiyle olayları değerlendirdik ve bundan sonraki hukuki süreci konuştuk. Onun beklentisi ilk etapta bizim itirazımızın mahkeme tarafından kabul edilmesi ve tutukluluk halinin kaldırılması. Bize düşen Tuğba Hanım'ın hiçbir şekilde suça katılmadığı yönündeki düşüncelerimizi izah etmeye çalışmak. Kaldı ki yardım ve yataklık söz konusu değildir, şüpheli bir durum söz konusudur." Özay, kaldığı memurlar koğuşundan, Türkiye'de suç işlemiş davası süren yabancıların kaldığı D Blok'taki yabancılar koğuşuna yerleştirildi. 40'a yakın kadının olduğu koğuşta genelde uyuşturucu kaçakçıları ve fuhuş yapan yabancı kadınlar kalıyor. Yabancı uyruklu kadınlar arasında Moldovalı ve Fildişi Sahili'nden de tutuklular bulunuyor. Özay'ın avukatı Önder, tahliye istemlerinin kabul edilmemesi durumunda Özay'ın ilk mahkemeye kadar bir, bir buçuk ay daha tutuklu kalabileceğini belirtti.
Haberin fotoğrafları