kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

TEM'de facianın eşiğinden dönüldü

Yeni Haber
Sakarya'da TEM Otoyolu üzerinde LPG dolu tanker, bir çekici ve bir TIR'a çarptıktan sonra devrilerek sürüklendi.

Kaza, Akyazı ilçesi Vakıf Köyü yakınlarında gece 03:00 sıralarında meydana geldi. İstanbul yönünden Düzce istikametine seyreden Erhan Akbulut idaresindeki 52 K 1230 plakalı LPG dolu tanker, arıza nedeniyle emniyet şeridinde park halinde bulunan Aydın Aşkan'a ait çekiciye çarptı. Kontrolden çıkan tanker daha sonra Gürcistan plakalı bir TIR'a çarptıktan sonra devrilerek sürüklendi. LPG tankerinin sürüklenişi sırasında diğer araç sürücüleri büyük panik yaşadı.

Kazada, LPG tankerinin sürücüsü yaralandı. Yaralı sürücü, 112 Hızır Acil Servis ambulansıyla Toyotasa İlkyardım ve Travmatoloji Hastanesi'ne kaldırıldı. Sürücünün sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kaza sonrası otoyol polisi gaz kaçağı ihtimaline karşın sürücüleri bölgeden uzaklaştırdı. Adapazarı Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri devrilen tankerde yaptığı inceleme sonunda gaz kaçağının yaşanmadığını belirledi. Bu haber üzerine görevliler ve sürücüler rahat bir nefes aldı.

LPG tankerinin kaza yerinden güvenli bir şekilde kaldırılması amacıyla İzmit'teki Tüpraş yetkililerinden yardım istendi. Kazadan 3 saat sonra yetkililerin gelmesinin ardından LPG tankeri güvenli bir şekilde kaza yerinden kaldırıldı.

Kazayla ilgili inceleme sürüyor.

(CHA)