kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Halifelik için yüzbin kişi stadyumda

Türkiye'de de aktif olan Hizb-ut Tahrir örgütü, Endonezya'nın başkenti Cakarta'da "Halifelik geri gelsin" konferansı düzenledi. Yüzbinden fazla kişinin katıldığı mitingin tarihi de büyük bir özenle seçildi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Halifelik için yüzbin kişi stadyumda
'Türkiye halifeliği kaldırdıktan sonra dünyadaki Müslümanlar, geri ve aşağılanmış koşullarda yaşıyorlar. Onurlu ümmet olmak için bu Uluslararası Halife Konferansı'nı düzenliyoruz..." Endonezya'nın başkenti Cakarta'da 100 binden fazla kişi, kampanyası işte bu ifadelerle hazırlanan konferans için bir araya geldi. Bir stadyumda toplananlar, hilafet bayrakları açarak halifeliğin geri getirilmesi çağrısı yaptı. Amacı halifeliği yeniden getirmek olan dünya çapında 1 milyondan fazla üyesi olduğu belirtilen Hizb-ut Tahrir örgütünün düzenlediği konferansın tarihi de özenle seçildi: Halifeliğin kaldırıldığı tarihin Hicri takvimdeki karşılığı olan 28 Recep günü bu yıl 12 Ağustos'a denk geliyor.

'TÜRKİYE DE KATILSIN'
Çoğunluğu kadınlardan oluşan kalabalığın günler öncesinden Cakarta'ya gittiği belirtildi. Konferansta Sudan, Avustralya ve Filistin'den konuşmacılar katıldı. Bombalı saldırılar düzenlediği gerekçesiyle yargılanan ancak serbest bırakılan Endonezyalı din adamı Ebi Bekir Beşir'in ise konuşmasına izin verilmedi. Konferansa ait internetteki forum sitelerinde, halifeliği kaldırılan Türkiye'nin de katılması yönünde çok sayıda fikir belirtilmesi dikkat çekti. En büyük Müslüman nüfusa sahip Endonezya'nın basını ise böyle bir konferansın neden kendi ülkelerinde düzenlendiğini sorguladı. Jakarta Post gazetesinde, Müslümanların ilerlemesi için halifeliğin değil bilimin ve teknolojinin getirilmesi gerektiği vurgulandı.