kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Öymen: AKP'nin başarısı mantıklı değil

Yeni Haber
CHP'nin ağır toplarından Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, seçimde başarılı olduklarını savunurken, AK Parti'nin elde ettiği sonucun akılla izah edilemeyeceğini söyledi.

Öymen, ''Vatandaşlarımızın geniş kesimlerinin bu kadar sıkıntı çektiği bir dönemde bu iktidar partisi oylarını artırabiliyorsa bunda rasyonel olmayan bazı sebepler aramak gerekir.'' diye konuştu.

Bursa'dan birinci sıradan Meclis'e girmeye hak kazanan 3 CHP'li vekilden biri olan Öymen, CHP'nin 2002 seçimine göre Türkiye genelinde oylarını artırdığını söyledi.

Öymen iktidar partisi AK Parti'nin oylarında yaşanan büyük sıçramanın ise şaşırtıcı olduğunu kaydetti. Öymen, ''Bunun belki de en önemli sebeplerinden biri merkez sağda yaşanan çöküntü olmuştur." dedi.
Onur Öymen, uzun yıllardır Türk siyasi hayatında önemli rol oynayan, bir siyasi partinin bu oylarını çok büyük ölçüde kaybetmiş olmasının Türk siyasi hayatındaki dengeleri de değiştirdiğini ifade etti.

Öymen, "Deniz Baykal'ın istifa etmesi yönündeki tepkilerle ilgili olarak da, "Mehmet Ağar, istifa etti; çünkü partisi çok büyük oy kaybına uğradı." şeklinde cevap verdi.

''CHP, şimdiki göstergelerin ortaya koyduğu gibi oy kaybetmemiştir, hatta oyunu artırmıştır'' diyen Öymen, ''Kuşkusuz daha fazla oy almak isterdik, ama CHP öyle anlaşılıyor ki aleyhteki bütün unsurlara, AKP'deki bütün dış desteklere, devletin gücünün, hükümetin olanaklarının bu seçimlerde en geniş şekilde kullanılmasına, vatandaşlara seçimlerden önce hediyeler, paketler, kömürler dağıtılması gibi demokratik ülkelerde örneği görülmemiş uygulamalara rağmen CHP gücünü korumuştur. Eğer tam demokratik koşullarda bu seçimler yapılsaydı, bu gibi demokrasiyle bağdaşmayan yöntemlere başvurulmasaydı, din istismarı yoluna gidilmeseydi ve Türkiye'nin büyük basını tarafsız bir tutum sergileseydi sonuç daha farklı olabilirdi.'' şeklinde konuştu.