kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Nursuna Memecan

Meclis'te 52 kadın vekil

Yeni dönemde Meclis'te kadın sayısı ikiye katlandı. AKP 31, CHP 10, MHP 2 kadın vekil soktu. DTP'nin bağımsız adaylarından 9 kadın milletvekili seçildi..
Meclis'teki kadın vekil sayısı ikiye katlandı. Yeni Meclis'te, Cumhuriyet tarihinde en fazla kadın vekil görev yapacak. 22 Temmuz seçimlerinde 52 kadın Meclis'e girmeyi başardı. MHP'nin kadın vekilleri İçişleri eski Bakanı Meral Akşener ile Şenol Bal olurken, AKP listelerinde toplam 31 kadın TBMM'ye girmeye hak kazandı. CHP de ise bu sayı 10'da kaldı. DTP'nin desteklediği bağımsızlardan 9 kadın da Meclis'e girdi. Geçen dönemde Meclis'te 24 kadın milletvekili görev yaparken, bu sayı 49'a yükseldi.

CHP'DEN 10 KADIN VEKİL
CHP'nin eskilerinden Birgen Keleş, Canan Arıtman, Bihlun Tamaylıgil, Nevin Gaye Erbatur, Özlem Çerçioğlu yeniden Meclis'e giren kadın milletvekilleri oldu. Ayrıca, CHP'nin yeni listesinden Cumhuriyet mitinglerinin gözde ismi Necla Arat ve Nur Serter'in yanı sıra, Ayşe Jale Ağırbaş, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Özel Kalem Müdürü Nesrin Baytok, öldürülen gazeteci Uğur Mumcu'nun eşi Güldal Mumcu da Meclis'e girenler arasında yer aldı. MHP'den dün yapılan seçim sonunda Meclis'e İçişleri eski Bakanı Meral Akşener ve Şenol Bal girerken. MHP listelerinde Bülent Ecevit'in başbakanlık müsteşarlarından Füsun Köroğlu ve Kadın Kolları Başkanı Hediye Akdere ise seçilemedi.
Haberin fotoğrafları