kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

DP çöktü, Ağar istifa etti merkezde hesap zamanı

Zübeyde YALÇIN/ANKARA
Bütünleşme sürecinin başarısızlıkla bitmesinin ardından seçimde de hüsrana uğrayan merkez sağ, şimdi yeni birleşme arayışlarına gebe..
Mehmet Ağar liderliğindeki Demokrat Parti (DP) büyük hayal kırıklığı yaşadı. "Ar damarım var" diyen Ağar, partisi yüzde 10'luk baraj sınırına bile yaklaşamayınca, sandıkların tümünün açıklanmasını beklemeden istifa etti. Ağar'ın bu tavrı ile birlikte merkez sağda bütünleşme, yeni lider arayışları ve hesaplaşma gündeme geldi. Seçim yenilgisiyle DP'de arka arkaya istifalar yaşanmaya başladı. GİK üyesi Mümtaz Yavuz sonuçlara ilk tepki veren isim oldu. Ağar'ı eleştirip, kendi hakkındaki iddialar için "Para alan da veren de şerefsizdir; bu iddialarda bulunan da şerefsiz oğlu şerefsizdir" diyen Yavuz, milletvekili aday listelerinde eş, dost, arkadaşlara yer verildiğini söyledi.

BİRLEŞME SENARYOLARI
Ardından Ağar'ın istifa kararı geldi. Ağar sandıklarından açılmasından yaklaşık 2.5 saat sonra, basın müşaviri Necmi Hatipoğlu aracılığıyla açıklamasını yaptı. Hatipoğlu, Ağar'ın genel merkeze gelmeyeceğini, ancak önümüzdeki günlerde ayrıntılı bir açıklama yapacağını bildirdi. Mehmet Ağar'dan kısa bir süre sonra Genel Başkan Yardımcısı Nüzhet Kandemir de istifa ettiğini yine Hatipoğlu aracılığı ile duyurdu.

OLAĞANÜSTÜ KONGRE
Ağar'in istifası ile birlikte DP'de yeni lider arayışları başlarken merkez sağda birlik tartışmaları da alevlendi. Mesut Yılmaz'ın tekrar Meclis'e girmesi ve merkez sağın birleşmesi yönündeki birleşme girişimlerini daha da hızlandırması bekleniyor. DP Tüzüğüne göre 45 gün içinde genel başkan seçimi için olağanüstü kongrenin yapılması gerekiyor.
Haberin fotoğrafları