kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ahmet Türk

Kriz çıkarmaya değil çözmeye geliyoruz

Ahmet DİRİCAN/ ANKARA
Meclis denkleminde gözler DTP'li bağımsızlara çevrildi. Ahmet Türk, Cumhurbaşkanlığı seçimi için "Kriz yaratmaya değil, çözüm üretmeye geliyoruz" dedi..
AK Parti'nin oy patlamasına karşın cumhurbaşkanı seçimi için gerekli 367 çoğunluğa ulaşamayınca, Meclis'e bağımsız vekillerle giren DTP kilit parti konumuna geldi. Bağımsız adaylık için DTP Genel Başkanlığı'ndan istifa eden ve Mardin'den Parlamento'ya giren Ahmet Türk, yeni Meclis'in ilk yapacağı işlerden biri olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde izleyecekleri stratejiyi SABAH'a açıkladı. Meclis görevine başladığında, "Bin umut adayları" listelerinden seçilen arkadaşlarıyla DTP çatısı altında birleştiklerinde ilk tartışacakları konunun Çankaya seçimi olacağını ve grup olarak bir karar alacaklarını belirten Türk, "Tek başıma bir şey söylemem mümkün değil. Meclis'e bağımsız da girsek bir grubuz" dedi. Türk, DTP olarak cumhurbaşkanı adayında aradıkları özellikleri sıralarken şunları söyledi: "Biz Meclis'e kriz çıkarmak için değil tam tersine kriz çözmeye geliyoruz. Bu tutumumuz Cumhurbaşkanlığı seçiminde de geçerli. Bizim hiçbir pazarlığımız yok. Barışı, uzlaşmayı getirecek, sivil demokratik projelerin önünü açacak, çatışma kültürünü, gerginliği ortadan kaldıracak, Kürtleri kucaklayacak bir adayı destekleriz." Seçim sonuçlarını değerlendirirken "Maalesef istediğimiz sonucu alamadık. Büyük kentlerde istediğimiz sonuç çıkmadı" diyen Ahmet Türk, "AK Parti'nin bölgede güçlü çıkmasının bazı illerde istedikleri sonuçları almayı engellediğini söyledi.

DEMOKRASİYE KATKI
Büyük kentlerde istedikleri sonucu neden alamadıklarını tartışacaklarını ve bu yönde politika izleyeceklerini anlatan Türk, "Halkımızın beklentilerine yanıt olacak bir tutumu davranışı sergileyeceğiz. Parlamento'da Türkiye'nin demokratikleşmesine katkı sunacak bir politika izleyeceğiz. Barış ve demokrasiye katkı için Meclis'e giriyoruz" dedi.
Haberin fotoğrafları