kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Baykal konuştu!

Yeni Haber
TBMM üyelerinin yenilenmesi nedeniyle dün yapılan seçimlerde oylarını artıramayan ve AKP karşısında ağır bir yenilgi alan CHP'nin Genel Başkanı Deniz Baykal, seçim sonuçlarına ilişkin olarak henüz bir değerlendirmede bulunmayacaklarını söyledi.

Seçimde AKP'nin yüzde 46.5 oyla 340, CHP'nin de yüzde 20.9 oyla 112 milletvekili çıkardığının belli olmasının ardından dün gece CHP Genel Sekreteri Önder Sav, parti genel merkezi önünde kısa bir açıklama yaparak milletin kendilerine "yine anamuhalefet görevi verdiğini" söylemişti.

Reuters'ın telefon ile evinden görüştüğü Deniz Baykal, "Şu anda henüz bir açıklamamız yok; olunca haber vereceğiz" dedi. Baykal, bunun dışında herhangi bir açıklamada bulunmadı ve soruları yanıtlamadı.

Parti yetkilerinden ve Baykal'ın yakın çevresinden alınan bilgilere göre Baykal, bugünü evinde "değerlendirme yaparak" geçirecek. Baykal'ın en erken yarın (salı günü) bir açıklama ya da değerlendirme yapması, bunun öncesinde de parti yetkili organlarıyla bir toplantı yapması bekleniyor. Ancak Baykal'ın şu aşamada "istifasının söz konusu olmadığı" da gelen bilgiler arasında.

REUTERS