kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
UFUK SANDIK

Paris-İstanbul arası 3 saat Yeşilköy-Çekmeköy 2 saat

İstanbul'da trafik sorunu her geçen gün daha katlanılmaz hale geliyor. Geçenlerde gazetedeki arkadaşlarla konuşuyorduk. Konu tabii ki ortak şikayetimiz trafikte kilitlendi. Her gün eviyle işi arasında E- 5'i kullanmak zorunda kalan arkadaşım, isyan etti. Hemen bir hesap yaptı. 'Günde 4 saatim yolda geçiyor. Haftada 6 gün çalıştığımı düşünürsen, haftada 24 saat, ayda 96 saati trafikte harcıyorum. Yılda bu rakam bin 152 saati buluyor.'
Bu hesaba göre arkadaşım, yaklaşık 1.5 ayını trafikte geçiriyor.
Gerçekten de yol yapım çalışmaları, yeni köprülü kavşaklar trafiği arap saçına döndürdü. En çok şikayet ise Metrobus inşaatı devam eden E-5'ten geliyor. Milyonlarca İstanbullu evinden işine giderken bu yolu kullanıyor. Ben şanslıyım. Sadece havalimanına giderken ya da dönüşte bu yolu kullanıyorum. O yüzden bu eziyeti diğerleri gibi her gün çekmiyorum.
Ancak, bu işin içinden çıkılmaz bir hal almaya başladığını geçenlerde yurtdışından dönerken şahit oldum. Paris-İstanbul arası yolculuğum yaklaşık 3 saat sürmüştü. Havalimanından karşıya geçişim ise 2 saati buldu. 50 kilometrelik yol 2 saat, 2 bin 300 kilometrelik yol ise 3 saat sürdü.
Trafikte boşa harcanan zaman çoğaldıkça, fiziksel ve psikolojik yorgunluk artıyor. Sinirler geriliyor. Buna bir de yolda adım adım giden araçların tükettiği yakıt eklenince, trafiğin faturası büyüyor.
Trafik hem cebe hem beyne zarar veriyor.