kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan: Müsterih olun

Bülent AYDEMİR / ANKARA
Seçim zaferi sonrasında uzlaşmacı bir konuşma yapan Erdoğan, AKP'ye oy vermeyen vatandaşlara da kucak açtı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Erdoğan: Müsterih olun
Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti genel merkezinde ilk olarak Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'le kucaklaştı ve balkondan kısa bir teşekkür konuşması yaptı. Erdoğan, yeni dönemde tüm kesimleri kucaklama ve temsil etme sözü verirken, AK Parti'ye oy vermeyenlerin mesajını da aldıklarını söyledi. CHP Lideri Baykal aleyhine slogan atanları, "Onlar geride kaldı" diyerek susturdu. Erdoğan, şu mesajları verdi:

ŞIMARMAYACAĞIZ
*
Milletimiz önemli bir çoğunluğuyla AK Parti'yi toplumsal merkezin adresi olarak tescil etmiştir. 52 yıllık demokrasi hayatımızda hiçbir iktidar oylarını artırarak iktidarda kalamamıştır. Bu, sizin kararınızdır.

* Bu başarı bizi şımartmak yerine omuzlarımızdaki sorumluluğu daha da artırmıştır. Demokratik tercihini AK Parti'den yana kullanmayan vatandaşlarıma sesleniyorum: Sizin sandıkta verdiğiniz mesajı da anlıyorum. Lütfen müsterih olun. Kime oy vermiş olursanız olun, oylarınız bizim için değerlidir. Tercihlerinize saygı duyuyoruz. Farklı tercihleri demokrasinin devamı olarak görüyoruz. Bu zenginliği korumak herkesten önce bizim görevimizdir. Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan cumhuriyetimizin değerlerini daha da ileri taşıyacağız.

* Türkiye bu seçimle yeni bir ak sayfa açmıştır. Bir siyasi rekabet dönemini geride bıraktık, amacımız dost kazanmak. Seçim bitti ama sınavımız devam ediyor.

* Başarı asla başımızı döndürmeyecek. Aslolan Türkiye'nin, Türk milletinin başarısıdır.