kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bundan 10 yıl sonra swinger olmak doğal karşılanabilir!

İLİŞKİLİ HABERLER
Bundan 10 yıl sonra swinger olmak doğal karşılanabilir!
* Günümüzde kadın-erkek ilişkilerini nasıl değerlendiriyorsunuz? Kadın-erkek ilişkisi hakkında söyleyecek çok sözüm yok. Şayet yazarsanız, kitabınızda bir kadını anlatıyorsanız, size otorite muamelesi yapıyorlar. Bu bana hep saçma gelir. Yani sıradan, basma kalıp şeyler söylemenin ötesine geçemem. Bildiğim tek şey var; kadının da erkeğin de roman, öykü okuması gerektiği... Ancak o zaman karşı tarafın duygularını anlayabilirler. Saçma sapan kitaplarla hayatın anlamını çözüp, ilişkilerini düze çıkarabileceğini sanan binlerce insan var. İyi bir ilişki yaşamanın reçetesi yok! Kadın dergilerinde salak saçma testler görürsünüz ve bunların aptalca olduğunu düşünürsünüz. Ardından da sorularını çözmeye başlarsınız! Çünkü çaresizsiniz, insan ilişkilerine dair bir şeyler okumak, durup 'Ben ne yapıyorum' demekten acizsinizdir...
* Erkekler için swinger olma fikri çok da uzak değil aslında. Günümüzde tek eşli kalan erkek parmakla gösterilecek kadar az. Ama ya kadın nasıl tek olmaktan -hem duygusal hem de cinsel anlamda- vazgeçebilir? Herkesin cinsel tercihine, cinselliği yaşama biçimine saygı göstermek zorundayız. Ortada tecavüz, zorlama ya da bunu çağrıştıran bir şey yoksa, herkes fantezisini istediği gibi yaşamalı. İster tek eşli, ister çok eşli, bunun önemi yok! Eğer toplum olarak bu gibi konularda sınırlayıcı ve cezalandırıcı olursak bunun sonu faşizme dek gider.

ONLARI SAVUNMALIYIZ
* İnsanları eşlerini paylaşmaya iten neden modern hayat mı? Duyguların körelmesi, kadınların iş hayatında başarılı olması için verdiği savaş, cinselliğin robotlaşması mı? Çok eşlilik ya da eş değiştirme yeni bir şey değil. İnsanlık tarihinde olagelmiş bir durum. Bu yüzden belki de on yıl sonra bu doğal karşılanabilir. Ya da daha muhafazakar bir topluma dönüşüp swinger olanlar hapse de atılabilir. Bir gün böyle bir suçtan birinin yargılandığını görürsek, onların hakkını herkesin savunması gerek. Çünkü hiçbir iktidarın yatak odamıza girmesine izin vermemeliyiz.