kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Henüz 25 yaşında olan Yasemin Hadivent, 5 yıl içinde başarılı işlere imza atmayı hedefliyor. 'Hayal ve Gerçek'in setinde belini sakatlayan oyuncu, "Nazara geldim" diyor.

Kadife eldiven içindeki demir yumruk gibiyim!

atv'de bu akşam, Yasemin Hadivent'in başrol oynadığı 'Hayal ve Gerçek' adlı yepyeni bir dizi başlıyor. Hadivent, "Ben aslında kadife eldiven içindeki demir yumruk gibiyimdir ama 'Hayal' rolü ile peri kızına dönüştüm" diyor..
Yıllar önce Hande Ataizi ile Cem Davran'ın başrol oynadıkları 'Ruhsar' dizisinden yola çıkılarak hazırlanan 'Hayal ve Gerçek' adlı romantik komedi, bu akşamdan itibaren atv izleyicilerine kahkaha şöleni yaşatacak. 'Hayal ve Gerçek'in başrol oyuncusu Yasemin Hadivent, "Ruhsar'dan esinlenildi ama ortaya bambaşka bir iş çıktı. Sürprizler ve sihir dolu bir hikaye hazırladık. İzleyiciler bizim dizide bambaşka bir tad bulacak" dedi.

İZLEYİCİ BENİ SEVECEK
Geçtiğimiz yaz Gökhan Özen'le başrol paylaştığı 'Sevda Çiçeği' adlı dizide 'delikanlı' bir karakteri canlandıran Yasemin Hadivent, 'Hayal ve Gerçek'teki rolünde ise kendini 'peri kızı' gibi hissettiğini söyledi. Çekimler sırasında düşüp belini sakatlayan Hadivent'le yeni dizisi ve hedefleri üzerine konuştuk.

* Oyunculuk serüveniniz nasıl başladı?
Oyunculuk çocukluğumdan beri yapmak istediğim işti ve Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde tiyatro eğitimi aldım. Daha sonra Sinan Çetin'in 'Deli Duran' isimli projesinde oynadım ama dizi fazla uzun ömürlü olmadı. Hayallerim biraz yıkılsa da; arkadaşlarımla çocuk tiyatrosu yaparak oyunculuğa devam ettim. Ardından 'Türkiye'nin Yıldızları' adlı yarışma geldi. O yarışma benim için çok güzel bir tecrübe oldu. Dizi olarak da geçen yaz, Gökhan Özen'le 'Sevda Çiçeği'nde oynadım.

* Şimdi de 'Hayal ve Gerçek'in başrolündesiniz...
Bu dizide çok güzel bir karakteri canlandırıyorum. İzleyicilerin beni seveceğini düşünüyorum. Bu işi seçmemde fanlarımın yolladığı e-mail'ler çok etkili oldu. Onlar benim romantik komedi oynamamı istiyordu.

DİZİ SÜRPRİZLERLE DOLU

* 'Hayal ve Gerçek'teki karakteriniz hakkında biraz bilgi verir misiniz?
'Hayal', kocası 'Gerçek'i deliler gibi seven bir kadın. Ama bir banka soygununda talihsiz bir şekilde ölüyor. Birkaç yıl sonra kocasına duyduğu büyük aşk, onun ruh olarak tekrar dünyaya gelmesine neden oluyor. Eşinin annesi ve kız kardeşi de sürekli 'Gerçek'i evlendirmeye çalışıyor. 'Hayal' de bu işleri bozuyor ve 'Gerçek'in başına tatlı belalar açıyor. Süpriz ve sihirle dolu çok tatlı bir hikaye...

* Anlattığınız hikaye Hande Ataizi'nin 'Ruhsar'ına çok benziyor...
Zaten benzetmeler de olacaktır. Yapılan her işte benzetme olmazsa, olmaz! Bu işte de olacaktır. Çünkü zaten 'Ruhsar'dan yola çıkılarak yapılan bir proje. Fakat her şeyi farklı. Ben Hande Ataizi'den çok farklı bir karakter çıkardım. İzleyiciler 'Hayal ve Gerçek'te yepyeni bir tad bulacak.

* Sizinle Hande Ataizi arasında da kıyaslamalar yapılacak...
Bence Hande Ataizi çok başarılı ve Türkiye'deki en iyi kadın oyunculardan biri.

AŞKI DA İŞİ DE TUTKULU YAŞARIM

* 'Sevda Çiçeği'nde delikanlı bir karakterdiniz, bu dizide ise aşık ve kıskanç bir kadını oynuyorsunuz. Hangisi size daha yakın?
Hayal aslında kıskanç biri değil. Çok aşmış, çok olgun ve özgüvenli bir karakter. Öldüğü için bu onun ruhunda bir mağlubiyet yaratıyor. Tek korkusu ise kocasını kaybetmek. Hangi rolün bana daha yakın olduğuna gelince; ikisini de oynayan ben olduğum için ikisi de benden bir şeyler taşıyor. Çünkü ben dostlarımın söylediği gibi; kadife eldiven içinde çelik yumruk gibiyim!

* Kıskanç mısınız peki? Ya da 'Hayal' gibi tutkulu bir aşık mısınız?
Sevgililerimi hiç kıskanmadım. Öyle bir duyguya sahip değilim. Tutkuya gelince; sadece aşkta değil, işime karşı da tutkuluyum. Ben hiçbir şeyi ortada yaşayamam. Benim için sadece siyah ve beyaz vardır. Aşkı da yüksek yaşarım, işi de.

* Oyunculuk konusuna dönersek; kendinize Türkiye'de hangi sanatçıyı örnek aldınız?
Ben Filiz Akın'ı örnek alıyorum. Hem mesleki başarısı hem de hayat içindeki duruşu ve sosyal sorumluluğu ile benim için o tam bir yıldız. Ben de onun gibi durmaya çalışıyorum. Ondan yola çıkarak kendimi bulmaya çalışıyorum.

* Peki kendinizi bulmaya başladınız mı?
Evet, ona göre yaşıyorum zaten. Tercih ettiğim bir yol var ve ben bu yolda ilerliyorum. Bazen benim dışımda gelişen olaylar olabiliyor ama zamanla onlar da aşılıyor.
Haberin fotoğrafları