kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Yurtseven Kardeşler geçen yıl çıkardıkları 'Şimdi Halay Zamanı' isimli albümle 200 bini aşan bir satış rakamı yakalamıştı.

İsmail'in şarkısını kıskandılar şahsına eleştiri yapıyorlar!

SEZEN BAŞARAN
'Sen Hiç Aşık Oldun Mu?' adlı beşinci albümlerini çıkaran Yurtseven Kardeşler, yaza iddialı girdi. Melankolik şarkı sözlerinden sıkılmadıklarını söyleyen grup üyeleri: 'Seviyorum' diye bir şarkı yapınca iyi tepkiler geliyor. Ama 'Allah Belanı Versin' deyince vurucu oluyor..
Hüseyin, Mustafa, Hasan, Zeynep ve İsmail'den oluşan Yurtseven Kardeşler, 'Sen Hiç Aşık Oldun Mu? adlı beşinci albümlerini çıkardı. Albüm; şarkı sözlerinden, albümde çalınan enstrümanlara, kadar A'dan Z'ye beş kardeşin imzasını taşıyor. Geçen yıl çıkardıkları 'Şimdi Halay Zamanı' albümüyle 200 bini aşan satış rakamı elde ederek, MÜYAP'tan 'Platin' ödülü alan Yurtseven Kardeşler en küçüğü İsmail YK'nın tarzının da yansıdığı yeni albümleri ile çok iddialı! Grupla müziklerini konuştuk...

* Almanya'da doğup büyüdünüz. Batı müziğinin etkisi altındayken neden türkü, halay, arabesk tarzı müzik yapmayı tercih ediyorsunuz?
Hüseyin Yurtseven:
Yurtdışında yaşıyoruz ve orada Türkiye'nin her köşesinden gelen insanlarımız var. İster istemez artık insanlar çok yönlü müziğe alıştı. Tek bir tarz yapmamız imkansız. Zaten bizim de o yeteneğimiz var. Biz de farklı tarzları bir albüm içine koyduk. Doğru bir yol seçtiğimize inanıyoruz. Zaten bu satışlardan da belli oluyor.

İSMAİL BİZDEN ÜNLÜ

* Grubunuz için Michael Jackson-Hakan Taşıyan karması yorumları yapılıyor... Rahatsız oluyor musunuz?
İsmail YK: Sonuçta ikisi de sevdiğimiz sanatçılar. Ben Michael hayranıydım zaten!
Hasan Yurtseven: Hiç rahatsız değiliz. Sonuçta o tarz müziği de yapsanız dinleyiciye ulaşıyorsunuz, diğerini de... Her ikisini de sevenler var.

* İsmail YK'nın solo albümlerindeki başarı, Yurtseven Kardeşler'in albümünü olumlu etkiler mi?
Hasan Yurtseven:
Tabii ki... İlk zamanlar İsmail YK diye biri yoktu, Yurtseven Kardeşler vardı. Onun ilk solo albümü çıktığında durum tam tersiydi. İsmail programlara tek başına çıktığında onu tanımıyorlardı. 'Şapur Şupur' ile çıktığında 'Yurtseven Kardeşler'in Elemanı' diyorlardı. Şimdi tam tersi; biz onun peşinden geliyoruz. Bize tabii ki avantaj oldu...

* Albümleriniz çok satıyor. Müziğinize ve size olan bu ilgiyi nasıl açıklıyorsunuz?
Hüseyin Yurtseven:
Kardeş oluşumuz bunda çok önemli. Bu kendi aramızda da rahat çalışmamızı sağlıyor. Aramızda bencillik yok.
İsmail YK: Böylece hatalarımız olduğunda birbirimize söyleyebiliyoruz da. Neden daha çok satıyor sorusunun bir başka açıklaması daha var. Çünkü müziği kendimiz yapıyoruz. Böylece içimizdeki fantezileri albümde dile getirebiliyoruz. Halkın ne istediğini de iyi bildiğimiz için, hissettiklerimizi ve onların hissettiklerini albümde yapabiliyoruz.
Haberin fotoğrafları