kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Luella Bartley

Asi İngiliz kızlarının modası Türkiye'de

Ünlü moda dergilerinde editörlük yapıyordu. Bir gece sokakta dolaşırken kendi markasını kurmaya karar verdi. Ve Luella Bartley'in tasarımları artık Türkiye'de. Tasarımcı, sokaklardan ve gençlikten ilham alıyor..
Dünya modasında söz sahibi olan diğer ünlü modacılar gibi İngiliz tasarımcı Luella Bartley de, Londra'nın ünlü okulu 'Saint Martins' mezunu. Ama Bartley mezun olduktan sonra kitleleri giydirip kuşatmak yerine, bu görevi başarıyla sürdüren tasarımcılar hakkında haberler yazmayı tercih etti. Önce 'The Evening Standard' ardından da 'Vogue' dergisinde editörlük yapan Bartley'in kaderi bir gece bir arkadaşıyla dışarı çıktığında değişti. İşte o gece kendi markasını kurma kararı alan Bartley, ilk koleksiyonuyla çıkış yaptığı günden beri, her sezon Londra sokaklarından ilham alan farklı stiliyle karşımıza çıkıyor.

ÜNLÜLERİN TERCİHİ BARTLEY
Bartley, tasarım yaparken kafasında, giyim kuşam konusunda kural tanımayan asi ruhlu İngiliz kızların olduğunu anlatıyor. Belki de bu yüzden motosiklet montlarını, balon eteklerle en iyi o bütünleştiriyor. O, küçük siyah elbiselerin üzerine puantiye yerine inci taneleri serpiştirmeyi tercih ediyor. Henüz 'moda' olmadan önce geniş kitleleri, dar kesim pantolonlarla tanıştıran Bartley; koleksiyonlarında gecegündüz giyebileceğini savunduğu çizgili sweatshirtler'den de asla vazgeçmiyor. Ayrıca tasarımcı, her fırsatta çocukluk günlerinden kalma anıları da koleksiyonlarında bir bir hayata geçirdiğinin altını çiziyor. Kate Moss, Sharleen Spiteri ve Sadie Frost gibi ünlü isimler de Bartley'in tasarımlarını giymeyi seviyor. Giyim kuşam koleksiyonlarıyla olduğu kadar, çanta ve ayakkabı kreasyonlarıyla da moda dünyasında sağlam bir yere sahip olan tasarımcı, 2007 İlkbahar- Yaz sezonunda tekne gezintileri, rock'n'roll dünyası ve okul günlerinden ilham alan süper 'cool' bir koleksiyon ile modaseverlerin karşısına çıkmıştı. Bu ünlü modacının tasarımlarını artık Türkiye'de... V2K mağazalarında bulabilirsiniz.
Haberin fotoğrafları