kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Gölde fırtınayla gelen dalga 2 kız öğrenciyi yuttu

Hüseyin CUMALI
Serinlemek için Sapanca Gölü'ne giren Kuran kursu öğrencisi 5 kızdan 2'si öldü, 3'ü ise bir vatandaş tarafından kurtarıldı. Kızlar, "Fırtınayla birlikte gelen dalga bizi derine çekti" dedi..
Sakarya'da serinlemek için Sapanca Gölü'ne giren yaşları 12 ile 15 arasında değişen 5 kız öğrenciden 2'si boğularak öldü, 3'ü ise Abdullah Tekin adlı kişi tarafından kurtarıldı. Hastanede tedavi altına alınan üç öğrenci, "Fırtına ile beraber bir dalga geldi ve bizi derine çekti. Sonrasını hatırlamıyoruz" dedi. Ölen öğrencilerin yakınları ise göl kenarında sinir krizleri geçirdi.

PİKNİĞE GİTMİŞLERDİ
Kuran kursuna giden öğrenciler dün Sapanca Gölü kenarındaki Kurtköy'e piknik yapmaya gitti. Sıcaktan bunalan öğrencilerden bazıları serinlemek için göle girdi. Ancak bir süre sonra öğrencilerden 5'i çırpınmaya başladı. Çığlık atarak yardım isteyen öğrencilerin imdadına göl kenarında bulunan 55 yaşındaki Abdullah Tekin yetişti. Tekin, boğulma tehlikesi geçiren kızlardan B. K. (14) ve S. S. (12) ve H. E. Ş.'yi (12) kurtararak kıyıya çıkardı. Ancak Hatice Kübra Tüzün (15) ve Neslihan Dinç (14) boğularak can verdi.

DALGIÇLAR BULDU
Olay yerine jandarma, polis, ambulans ve Sakarya Sivil Savunma Müdürlüğü Arama Kurtarma Birliği'ne (SAKUT) bağlı ekip sevk edildi. SAKUT'a bağlı 3 dalgıç tarafından yapılan suda yapılan aramada 2 genç kızın cesetleri bulundu. Cesetlerin sudan çıkarılışı sırasında kızların aileleri ve yakınları aileleri sinir krizleri geçirdi. Ölümden son anda kurtulan üç kız ise, Sapanca Sağlık Ocağı'nda ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra ambulansla Toyota-SA Acil Yardım Hastanesi'ne, ardından Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.
Haberin fotoğrafları