kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İmama yapılan 1 Nisan şakası mahkemelik oldu

Yeni Haber
Afyonkarahisar'a bağlı Şuhut ilçesinde imam olarak görev yapan Yusuf Ziya Köksoy, kendisine yapılan 1 Nisan şakasını kaldıramayınca soluğu Şuhut Cumhuriyet Savcılığı'nda aldı.

Müftülükte görev yapan bir mutemet, imam Köksoy'a 1 Nisan şakası yapmaya karar verdi. İmam Köksoy'un 6. kademeden 1. kademeye yükseltildiğine dair bir evrak hazırlayan mutemet, inandırıcı olmak için vali ve kaymakam adına da paraf açarak imza attı. Mutemet, hazırladığı sahte evrağın inandırıcılığını artırmak için 'gelen evrak' defterine de kaydetti.

Vali ve kayamakamın imzaladığı sahte terfi evrakını alan imam Köksoy bu duruma çok sevindi. Maaşının artacağına ve özlük haklarında meydana gelecek değişiklikler nedeniyle sahte terfi evrakına sevinen Köksoy, bir sonraki ay maaşında değişiklik olmayınca kendisine şaka yapıldığını anladı.

Bu duruma çok üzülen Köksoy, kendisine şaka yapanlar hakkında 'sahte evrak tanzim etmek' suçunu işledikleri iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Şuhut Cumhuriyet Savcılığı olaya ilişkin inceleme başlattı. İmam Köksoy'un şikayetine ilişkin dava açılıp açılmayacağı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

(ANKA)