kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Zorlu, karayolları arazisi için Akbank'la anlaştı

Yeni Haber
Zorlu Yapı Yatırım A.Ş, Karayolları arazisinin finansmanı için Akbank ile 400 milyon dolar tutarında döviz kredisi anlaşması yaptı.

Akbank tarafından sunulan kredi paketi, gayrimenkul geliştirme projesi kapsamında, Türkiye'de tek bir banka tarafından tek seferde verilen en yüksek tutarlı kredi olma özelliğini taşıyor.

Zorlu Yapı Yatırım A.Ş'den yapılan açıklamada, şirketin Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü arazisi proje finansmanı için Akbank ile yaptığı döviz kredisi anlaşmasının, Zorlu Plaza'da Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul ve Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu katıldığı törenle yapıldığı kaydedildi.

Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul, Zorlu Yapı Yatırım A.Ş'ye sundukları döviz kredisinin, Cumhuriyet tarihimizde tek bir Türk bankası tarafından tek seferde verilmiş en yüksek tutarlı gayrimenkul geliştirme kredisi olduğunu belirterek, anlaşmanın, Akbank'ın ''her segmentteki başarılı performansını ve gücünü'' gösterdiğini aktardı.

Akbank'ın kurumsal, KOBİ ve bireysel segmentlerde daha fazla kredi kullandırmayı ve reel sektörü daha fazla desteklemeyi hedeflediğini kaydeden Kurtul, krediyle birlikte, Akbank'ta proje finansmanına yönelik kullandırılan kredi portföyünün 3 milyar doları bulduğunu ifade etti.

Kurtul, yerli ve yabancı yatırımcıların son günlerde özellikle ilgi odağı haline gelen Türk gayrimenkul piyasasını desteklemenin önemli misyonlarından biri olduğuna değindi.