kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Bankacı Çetiner Çalık 7 yıl önce evinde öldürüldü.

Cinayette yedi yıl sonra sürpriz tanık

Hapisteki sürpriz tanık, cezaevi müdürüne yedi yıl önce işlenen bankacı cinayetinin de olduğu üç cinayeti aydınlatacak bir mektup gönderdi..
BİR bankada çalışan bilgisayar mühendisi Çetiner Çalık, 2000 yılında İstanbul Beşiktaş'taki evinde öldürülmüştü. Cesedi çıplak bulunan 30 yaşındaki bankacının gay cinayetine kurban gittiği şüphesi doğmuş, soruşturma dosyası savcılıkta kaybolunca olay adli skandal olmuştu. Gasptan tutuklu olan A.P., cezaevi müdürlüğüne bir mektup gönderip Çalık cinayetiyle ilgili itiraf yapacağını bildirdi. A.P. savcılıkta kendisinin de eski üyesi olduğu bir çetenin bankacının evine hırsızlık amacıyla girdiğini anlattı.

HAMİLE KADINI YAKTILAR
A.P. ayrıca 2004'te öldürülen Erol Kaya'yı ve Küçükçekmece'de cesedi bulunan 6 aylık hamile kadını da çetenin öldürdüğünü öne sürdü. A.P. kadının çeteden birinin sevgilisi olduğunu, suçları bildiği için öldürülüp yakıldığını iddia etti. A.P. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Mustafa Yeşil'in de 2002'de PKK ile bağlantısı olan Bitlisli biri tarafından öldürüldüğünü öne sürdü.