kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Zenginler zenginleşmeye devam ediyor

Yeni Haber
Dünyanın en zenginlerinin elindeki servetin toplamı geçen yıl 2005 yılına göre yüzde 11,4 artıp 37,2 trilyon dolara yükseldi.

Yatırım-danışmanlık şirketi MerrilGlobal/Cap Gemini tarafından hazırlanan ''Dünya Zenginlik Raporuna'' göre emtia fiyatlarının artışı, borsaların yükselişi ve gelişen ekonomilerdeki hızlı büyümenin getirdiği zenginlik artışı 1 milyon dolar ve üzerinde servet sahiplerinin dahil edildiği ''en zenginler'' kategorisindeki kişi ve ailelerin zenginliklerine zenginlik katmasına neden oldu.

Aynı dönemde küresel ekonomik büyüme hızının yüzde 5,4 olduğu düşünüldüğünde, küresel ekonominin zenginleri daha zengin edecek şekilde işlediğini gösteriyor.

Servet artışının bölgesel dağılımına bakıldığında ise 2006 yılında toplam zenginliklerini bir önceki yıla göre yüzde 23 artıran Latin Amerikalı milyonerlerin ilk sırada olduğu görülüyor. Söz konusu yılı bir önceki yıla göre Afrikalı zenginler yüzde 14, Ortadoğu'dakiler yüzde 12, Asya-Pasifik havzasındakiler yüzde 11, Kuzey Amerika kıtasındakiler ise yüzde 10 oranında daha zenginleşerek tamamladılar.

Araştırmada, zenginlerin zenginleşmesinin önümüzdeki yıllarda biraz hız keseceği tahminine yer verildi. Beklentilere göre, en zenginlerin toplam serveti 2011 yılına dek her yıl yüzde 6,8 oranında artarak 51,6 trilyon dolara ulaşacak.