kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ayak bileği kırıldı hatalı alçıdan öldü

Necla GÖRGEÇ / HABER MERKEZİ
Şeker hastası Remziye Yücel'in kırık ayak bileği sıkıca alçıya alınınca iltihap kaptı Çürüyen başparmağı kesilen Yücel, MRSA mikrobu kaptığı için yaşamını yitirdi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Ayak bileği kırıldı hatalı alçıdan öldü
Metin Sabancı Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ayağı alçıya alınan Remziye Yücel'in, olması gerekenden sıkı yapılan alçısı yüzünden ayak başparmağı su topladı. 20 yıldır şeker hastası olmasına rağmen Yücel'in ayağındaki iltihap neşterle akıtılıp, yarası açık bir şekilde evine yollandı. Bu işlem sırasında asistan doktorun eldiven kullanmadığı iddia edildi. Kısa süre sonra Remziye Yücel'in, iltihabı akıtılan başparmağında çürüme meydana geldi. Yeniden aynı hastanenin yolunu tutan Yücel'e, yapılan tetkiklerin ardından ölümcül sonuçlara neden olan hastane mikrobu "MRSA" nın bulaştığı ortaya çıktı. Kemiğe ulaşan mikroba rağmen hastanede, 20 gün boyunca hiperbarik oksijen tedavisi uygulanmasına karar verildi. Yücel'in ailesi tedaviye rağmen iyileşmeyen "başparmağı" için İstanbul Ünversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki başka bir hekime başvurdu. Burada uygun olmayan bir tedavi uygulandığı ve zaman kaybedildiği ifade edilerek Remziye Yücel'in ayak başparmağı kesildi.

SUÇ DUYURUSU
Ancak Remziye Yücel, pazartesi günü girdiği şeker komasından kurtulamadı. Yücel'in ailesi ise, tıbbi geçmişinde bir kez kısmi felç geçiren, 20 yıldır şeker hastalığı bulunan ve iki kez anjiyo olan annelerine uygulanan tedavinin sorumluları için savcılığa suç duyurusunda bulunarak, sorumluların cezalandırılmasını istedi. Yücel ailesi, tedavi süresince hiçbir doktorun hastanın tıbbi geçmişiyle ilgili kendilerine soru sormadığını özellikle belirttiler.