kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Tekstil fabrikası kül oldu GALERİ

Yeni Haber
Büyükçekmece Haramidere Sanayi Sitesi'nde bir teksil fabrikasında başlayan yangın 9 saatte kontrol altına alındı. ..
Büyükçekmece Haramidere Sanayi Sitesi'nde bir teksil fabrikasında başlayan yangın binanın bütün katlarına sirayet ederek fabrikanın tamamen yanmasına neden oldu.

Fotoğraflar için tıklayınız

Elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen ve kısa zamanda bütün binayı saran yangına kısa sürede müdahale eden itfaiye ekipleri mahsur kalan yaklaşık 25 kişiyi yanmaktan kurtardı. Çok sayıda itfaiye takımının müdahale ettiği yangın için jandarma, sağlık ekipleri ve itfaiye adeta seferber oldu.

Yangın, yaklaşık olarak 00:30 sıralarında Haramidere Sanayi Sitesi Birlik Caddesi 10 numarada bulunan Dönmezler Tekstil, Elzem Uluslararası Nakliyat firmalarının bulunduğu fabrikada başladı. Binanın giriş katında başlayan yangın kısa zamanda diğer katlara sıçrayınca yangın bütün binayı etkisi altına aldı. Vatandaşların bir an önce itfaiyeye haber vermeleri üzerine bölgeye Koca Sinan, Bakırköy, Çekmece ve Avcılar İtfaiye grupları gelerek yangına madahale etmeye başladı.

Ancak alevlerin bütün binayı kuşatması nedeniyle söndürme çalışmaları güçlükle yapılabildi. Olay yerine gelen ilk itfaiye ekipleri binada mahsur kalan ve binada çalıştıkları öğrenilen yaklaşık 25 kişiyi yanmaktan son anda kurtardı.

Fabrikada zaman zaman patlamalar da yaşandı. Binada bulunan kimyevi maddelerden kaynaklanan patmlamalar nedeniyle çorap ve tuğla parçaları bina çevresinde 100 metre uzaklıktaki bir alana yayıldı. İtfaiye ekiplerinin patlamalar devam ederken yangına müdahale etmeye çalışmaları dikkatlerden kaçmadı.

Öte yandan olayın görgü tanıkları mahsur kalanların kurtarıldığını bilmeden endişeli açıklamalar yaptı. Yangın devam ederken içerde bir çok kişinin mahsur kaldığını anlatan bir görgü tanığı, yangının bir anda diğer katlara da sirayet ettiğini endişeli gözlerle anlattı.

Çalışmalar devam ederken yangın bitişik binanın bir bölümüne de sıçradı. İtfaiye alevlerin sirayet ettiği bölüme bol miktarda su sıkarak yangının daha fazla yayılmasını engellemeye çalıştı.

10 bin metre kare kullanım alanına sahip 4 katlı binada saat 00.30 sıralarında çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı.Çevredeki binalara sıçraması engellenen yangının tamamen söndürülmesine çalışıldığı belirtildi.
AJANSLAR