kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Polis memuruyla girdiği kavgada yaşamını yitiren Mete Ergün 4 ay sonra askere gidecekti.

Polis, gürültü kavgası ettiği genci vurdu

Fatih ULAŞ- Deniz DERİN
Bağcılar'da bir polis memuru 'gürültü yapma' diye uyardığı gençlerle tartıştı. Kavgaya dönüşen tartışmada, bıçaklanan polis memuru, bir genci vurarak öldürdü..
Bağcılar'da bir polis memuru, gürültü yaptıkları gerekçesiyle tartıştığı gençlerden Mete Ergün'ü tabancayla vurarak öldürdü. Bir genç de bacağından yaralandı. Olayın ardından, 300 metre ileride bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne sığınan polis memurunun oturduğu apartmanı mahalleli taş yağmuruna tuttu. Öfkeli kalabalığı, Çevik Kuvvet polisi biber gazı kullanarak dağıttı.

'GÜRÜLTÜ YAPMAYIN'
Önceki gün saat 17.00 sıralarında Merkez mahallesi 25/4 Sokak'ta yaşanan olay iddiaya göre şöyle gelişti: 20 yaşındaki Mete Ergün, işletmeciliğini yaptığı oyun salonunun önünde arkadaşlarıyla sohbet etmeye başladı. Bitişikteki binada oturan polis memuru Erdem Yücel(25), gençlere gürültü yaptıklarını, bina önünde oturmamalarını söyledi. Mete Ergün'ün itiraz etmesi üzerine ikili arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüşürken iddiaya göre polis memuru genci, iki bina arasındaki boşluğa çekti. Bunun üzerine Ergün'ün arkadaşları da kavgaya karıştı. Kavga sırasında kolundan bıçaklanan polis memuru, tabancasını çıkartarak Ergün'e ateş etti. Genç olay yerinde hayatını kaybederken, Ergün'ün arkadaşı 24 yaşındaki Erkin Çalışkan da seken kurşunla bacağından yaralandı. Polis memuru, olay yerine 300 metre mesafedeki Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne sığındı. Özel bir hastanede ilk müdahalesi yapılan ve ardından da İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen Yücel, tedavisinin ardından gözaltına alındı. Yaralı genç Erkin Çalışkan da tedavi edildikten sonra gözaltına alınırken, polis, kavgaya karıştıkları ileri sürülen 8 gencin de ifadesini aldı. Gençler ilk ifadelerinin ardından serbest kalırken, polis memuru Yücel, meşru müdaafa gerekçesiyle, tutuksuz yargılanmak üzere dün çıkartıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

SOKAKTA GERGİNLİK
Olayın ardından mahallede gergin anlar yaşandı. 4 ay sonra askere gitmeye hazırlanan Mete Ergün'ün yakınlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 50 kişi, polis memurunun oturduğu binayı taş yağmuruna tuttu. Çok sayıda Çevik Kuvvet polisi ile motorize Yunus ekibi olay yerine sevk edilirken öfkeli kalabalık, "Mete'yi öldürenler bizi de öldürsün" şeklinde slogan attı. Polis kalabalığı dağıtmak için biber gazı kullandı.

BABAYA ZİYARET
Olayın ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri baba Yektan Ergün'ü ziyaret etti. Polis yetkililerinin olaydan duydukları üzüntüyü ilettikleri, acılı babanın ise "Hiçbir şey oğlumu geri getiremez" dediği belirtildi.
Haberin fotoğrafları