kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Zanlılardan Filiz Altun iki çocuk annesi...

Kocaya ölüm tuzağını kiralık katil bozdu

Müslim SARIYAR Deniz DERİNBarış SÖZAL/MERKEZ
Eşini öldürtmek için sevgilisiyle kiralık katil tutan kadın, katilin durumu kocasına anlatması üzerine takibe alındı. Filiz Altun âşığıyla gününü gün ederken yakalandı..
İstanbul Avcılar'da hediyelik eşya ve çeyiz ürünleri satan mağazası bulunan 40 yaşındaki Abdulvahap Altun, bir süre önce defineciliğe merak sardı. Bu nedenle seyahatlere gitmeye başladı. Sık sık 2 çocuğuyla yalnız kalan 35 yaşındaki Filiz Altun ise komşusu olan market sahibi Behçet Girgin ile beraber olmaya başladı. Yaklaşık 4 aydır yasak aşk yaşayan sevgililer bir ay önce kocayı öldürmeye karar verdiler. Bir süre kiralık katil bulmaya çalışan sevgililer, Altun'un en yakın arkadaşı A.K. ile 50 bin YTL'ye anlaştı.

KATİL VAZGEÇTİ
Eşinin yasak aşkından ve başına geleceklerden habersiz olan Abdulvahap Altun, 3 hafta önce define aramak için Ağrı'ya gitmeye karar verdi. Cinayeti işlemek için kolları sıvayan A.K. de Altun'a birlikte gelmek istediğini söyledi. İkili özel otomobille İstanbul'dan yola çıktı. Erzurum'a geldiklerinde ise A.K. vicdan azabı çekerek cinayetten vazgeçti ve Abdulvahap Altun'a, "Sana çok önemli bir şey anlatacağım" diyerek otomobili yol kenarına çektirdi. A.K., 10 yıllık arkadaşına, "Abi seni öldürmem için Filiz ve sevgilisi Behçet beni kiraladı. Bana 50 bin YTL verdiler. Ancak ben seni öldüremem" dedi. Büyük şok yaşayan Abdulvahap Altun, vakit kaybetmeden geri dönerek, soluğu A.K. ile Küçükçekmece Adliyesi'nde aldı. Abdulvahap Altun eşi ve sevgilisi hakkında suç duyurusunda bulundu.

EVİ SATTI
Dedektiflerin sürekli takip ettikleri çift, gözaltına alındı. Sevgililer Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından sevk edildikleri Küçükçekmece Adliyesi'nde nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Sevgililerin kiralık katilin parasını ödeyebilmek için, tapu kaydı Filiz Altun'a ait olan bir evi sattıkları öğrenildi. Behçet Girgin, Altun çiftine ait İstanbul Avcılar'daki daireyi 190 bin YTL'ye elden çıkardı. Âşıkların sattıkları evin parasından 50 bin YTL'yi A.K.'ye peşin olarak verdikleri, geri kalan 140 bin YTL'yi de har vurup harman savurdukları ortaya çıktı.