kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Seçim öncesi harekât bir istismar olur

METEHAN DEMİR
METEHAN DEMİR
Dışişleri Bakanı, sınır ötesi harekâtla ilgili olarak "Hükümet korktu diyorlar. Böyle bir konuda siyasi rant sağlamak aklımızdan geçmez" dedi..
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, 22 Temmuz genel seçimlerine giden süreçte Türkiye'nin sınır ötesi harekâtı ile ilgili kendilerinin bir adım atmasının "seçim istismarı'' olarak algılanabileceğini söyledi. Dışişleri Bakanlığı'ndaki makamında SABAH'a konuşan Gül, askerlerle tam bir uyum içinde olan hükümetin çok dikkatli davrandığını belirterek şunları söyledi: "Seçime gidilen bir süreçte sonuçlarını düşünmeden 'Kuzey Irak'a gideriz, bununla kamuoyundan alkış alırız' gibi bir söylem içine girmemiz hükümetin milli sorumluluğuna sığmaz. Bizim sınır ötesi harekâttan bir siyasi rant sağlamak gibi bir düşünce aklımızdan geçmez. Bize bazı çevrelerde sürekli 'Hükümet korkuyor, kaçıyor' diye yükleniyorlar. Ancak, stratejik değerlendirmelerimizin yanısıra hassasiyetimiz önemli ölçüde bu düşüncemizden kaynaklanmaktadır.''

ABD'DEN NET TALEPLER
Türkiye'nin ABD'nin Kuzey Irak'ta somut adımlar atması aşamasında artık farklı bir aşamaya gelindiğini de ilk kez açıklayan Gül şöyle devam etti: "İçinde bir kaç başlık olan çok net isteklerimizi açıkça ortaya koyduk. Türkiye ile işbirliği yapmaları gerektiğini elimizdeki kozları onlara hatırlatarak izah ettik. Ne kadar ciddi olduğumuzu ve sonuçlarının nelere mal olacağını anladılar. İnanıyorum ki ABD müttefikliğe yakışan bir şekilde yakında gerekenleri yapacaktır.'' Bu arada Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün MGK ve terör zirvesi öncesi pazartesi günü sessiz sedasız Genelkurmay'a ayrıca gittiği de öğrenildi.