kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Tayfun Acarer

Kararı Telekom'a tebliğ ettik, eski tarifeye dönülüyor

TİMUR SIRT
Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer Türk Telekom'un tarife değişikliğiyle ilgili olarak Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararını Telekom'a ilettiklerini söyledi..
Türk Telekom'un 1 Mart tarihinde uygulamaya koyduğu Telekomünikasyon Kurumu tarafından onaylanan tarifelerle ilgili Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararı Türk Telekom'a tebliğ edildi. Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer Danıştay'ın verdiği yürütmeyi durdurma kararıyla ilgili olarak SABAH'a şu açıklamayı yaptı: "Biz kararı dün (önceki gün) Türk Telekom'a ilettik. Sanırım Telekom yetkilileri de bu kararla ilgili gereğini yapacak." Türk Telekom'un eski tarifeye dönülmesiyle ilgili soruya Acarer "Türk Telekom yeni bir tarife sunabilir. Ancak tebliğle birlikte eski tarifeye geçiş başlayacağını düşünüyorum" şeklinde yanıt verdi.

ÇAPRAZ SÜBVANSİYON
Yeni tarifeyle ilgili kendilerine bir başvuru olmadığını kaydeden Acarer Danıştay'ın yürütmeye durdurma kararı aldığını, esas hakkında karar vermediğini savunarak "Esas hakkında karar alınmadığı için ilk defa dava kaybettiğimiz söylenemez. Ancak bu tür kararla ilgili ilk kez yürütmeyi durdurma kararı alındı. Danıştay yürütmeyi durdurma kararına gerekçe olarak tarifeyle çapraz sübvansiyon uygulandığını düşünüyor. Türk Telekom'dan bize yeni bir tarifeyle ilgili bir başvuru olmadığı için bir şey söyleyemem" diye konuştu. Türk Telekom 1 Mart 2007 uygulamaya koyduğu yeni tarife ile tekel olduğu şehir içi tarifelerde ve sabit ücrette zam yüzde 28'e kadar varan zam, şehirlerarası ve uluslararası tarifelerde de yüzde 60'a varan indirim yapmıştı. Telkoder ve Tüketiciler Birliği de Telekomünikasyon Kurumu'nun tarifeleri onaylaması üzerine TK aleyhine Danıştay'a yürütmeyi durdurma talebiyle dava açmıştı.