kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Özkan, Stalin'in otelini kumarhane yaptı

SİNAN ÖZEDİNCİK
Dünyada 20'den fazla otel ve kumarhanesi olan Sudi Özkan, eşinin memleketi Beyaz Rusya'da aldığı 'Stalin'in en sevdiği otel'i kısa süre sonra hizmete açıyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Özkan, Stalin'in otelini kumarhane yaptı
Dünya üzerinde Panama'dan Surinam'a kadar 20'nin üzerinde otel ve kumarhane sahibi olan Sudi Özkan, yıl sonuna kadar bu sayıyı 30'a tamamlayacak. Ancak bu yatırımlar arasında özellikle bir tanesi var ki gerçekten heyecan verici, dikkat çekici. 68 yaşındaki Kumarhaneler Kralı Sudi Özkan, 2004'te Karayipler'deki St. Marteen Adası'nda muhteşem bir düğünle evlendiği Beyaz Rusyalı Katsiarina Şulkeviç'in memleketi başkent Minsk'te bir bina satın aldı. Bu tarihi bina, aynı zamanda tarihe damgasını vuran liderlerden Stalin'in en sevdiği oteldi.

ÖZELLEŞTİRİLMİŞTİ
Dinamo Stadyumu'nun tam karşısındaki Svisloch Oteli, şimdilerde Sudi Özkan'ın Princess Otelleri zincirine katılmak için geri sayımda. Özkan, yaklaşık 20 milyon dolar harcayarak restore ettirdiği bu binada Minsk'in en büyük kumarhanesini inşa ediyor. Yeni Princess, eski Svisloch Oteli, 1938 yılında tuğladan inşa edilmiş, II. Dünya Savaşı sırasında büyük hasar almıştı. Stalin'in defalarca kaldığı bu otele, 1987'den sonra Minsk şehrini boydan boya ayıran Svisloch Nehri'nin adı verilmişti. Kurulduğundan bu yana devlet oteli olarak işletilen bina, özelleştirme kapsamında Özkan'a geçmiş ve Cumhurbaşkanlığı emriyle yapılan ilk otel özelleştirmesi olma özelliğine sahip. Bu kış Minsk Princess adıyla açılacak otel ve casino'nun dışında, 800 metrekarelik İtalyan restoranı L'Risacca da otelde hizmet verecek.
Haberin fotoğrafları