kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Her çeşit sermaye Türkiye ekonomisi için faydalı olur

Güler Sabancı, Çin'in ünlü ekonomi dergisi Asian Business Leaders'a, ''Yabancı diye bakılmamalı, her çeşit sermayeye ihtiyaç var" dedi..
Çin'de yayımlanan 250 bin tirajlı aylık ekonomi dergisi Asian Business Leaders, "uluslararası başarılı firmalardan oluşan grubun patronu'' olarak nitelediği Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ile gerçekleştiği röportajı Haziran ayının kapak konusu yaptı. Sabancı Holdingten yapılan açıklamada, derginin 10 sayfa ayırdığı röportajı, okuyucularına başkent Pekin'in ana caddelerinde verdiği billboard ilanları ile duyurduğu bildirildi. Güler Sabancı'nın, Sabancı Grubunun faaliyetlerinden AB konusundaki görüşlerine, sosyal yönlerinden, kadının iş dünyasındaki konumuyla ilgili açıklamalarına kadar çeşitli konuları içeren röportaj, Asian Business Leaders dergisinin haziran sayısında okuyucularla paylaşıldı. Wen Haijing ve Huang Peijian tarafından kaleme alınan röportajın başlığında Güler Sabancı için "uluslararası başarılı firmalardan oluşan grubun patronu'' ifadesi kullanıldı. Güler Sabancı ile ilgili izlenimlerle başlayan yazıda, "Olağanüstü büyük bir aile grubunun nasıl yönetileceği konusu onu yeni bir mücadele yoluna yöneltti. Bu da muhtemelen Çin Halk Cumhuriyeti gibi yeni büyüyen bir piyasada iş adamlarının ilgi odağı olacaktır'' denildi. Dergi, Sabancı Grubu'nun Kasım 2006'da Amerikan Invista grubunun Çin Halk Cumhuriyeti'ndeki bir yan kuruluşu olan IQNE Qingdao Nylon şirketinin yüzde 99.5 hissesini satın alarak Çin Halk Cumhuriyeti'nde ilk yatırımını gerçekleştirdiğini bildirdi.

'GENÇ NÜFUSUMUZ VAR'
Sabancı Grubu'nun faaliyetlerine de yer verilen yazıda, Akbank'ın Türkiye'nin en büyük özel bankası olduğu belirtildi. Yazıda, Akbank hisselerinin yüzde 20'si Ekim 2006'da Citigroup tarafından satın alındığı da kaydedilirken, Güler Sabancı'nın yabancı sermaye girişi ile ilgili olarak Türkiye'nin, hangi ülkeden geldiğine bakmaksızın her türlü dış sermayeyi mutlaka kabul etmesi gerektiğini vurguladığına yer verildi. Yazıda, Sabancı'nın "Her çeşit sermaye, Türkiye'nin büyümekte olan ekonomisi için faydalıdır. Türkiye çok genç bir nüfusa sahip, dolayısı ile daha çok iş fırsatı yaratılmalıdır, sadece kendi sermaye kaynağına dayanarak bunu başarabilmek ise mümkün değildir'' sözlerinin altı çizildi.