kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Mevlana baleyle anıldı

Yeni Haber
İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı tarafından gerçekleştirilen 21. Uluslararası İzmir Festivali kapsamında, Kültürpark Açık Hava Tiyatrosunda, çağdaş balenin en büyük isimlerinden olan Maurice Bejart yönetimindeki ''Bejart Ballet Lausanne'' grubu gösteri yaptı.

Fotoğraflar için tıklayınız

İki bölümden oluşan bale gösterisinin ilk bölümünde doğumunun 800. yılında tüm dünyada kutlanan 2007 Mevlana Yılı nedeniyle Maurice Bejart'ın Mevlana'nın eserlerinden yararlanarak özel olarak kurguladığı ''Rumi: Dua ve Dans'' adlı eser sahnelendi. Müziklerinin büyük bölümü Kudsi Ergüner tarafından yapılan eserde, farklı Türk ve İranlı bestecilerin yapıtları da yer aldı.

İzmirli sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği gecenin ''The Best of Maurice Bejart: Aşk ve Dans'' adlı ikinci bölümündeyse, Bejart'ın farklı eserlerinden oluşan özel çalışması sunuldu.

21. Uluslararası İzmir Festivali, yarın akşamı Efes Antik Tiyatro'da İngiliz Kraliyet Flarmoni Orkestrasının konseriyle devam edecek. Konserde doğumunun 100. yılında Adnan Saygun'a armağan olarak bestecinin ''Ayın Raksı'' adlı eseri seslendirilecek.

(AA)