kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Datça, Antalya, Bodrum ve Adana'da orman yangınları

Yeni Haber
Havaların ısınmasıyla birlikte yurdun dört bir yanından orman yangını haberleri gelmeye başladı. Muğla'nın Datça ilçesinde,
Antalya'da iki ayrı yerde ve Bodrum'un çeşitli mevkilerinde çıkan orman yangınları itfaiye ekiplerince kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Bodrum'un Gündoğan beldesine bağlı Türkbükü'nde, orman yangını çıktığı bildirildi.

Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, Türkbükü'nde geçen yılın Haziran ayında ağaçlandırılan bölgede orman yangını çıktığını söyledi.

Aydın, yangına orman işçilerinin, 1 yangın söndürme helikopteri ve çok sayıda arazözle müdahale ettiğini bildirdi.

DATÇA'DA YANGIN


Muğla'nın Datça ilçesinde yerleşim alanlarının bulunduğu bölgede çıkan arazi yangını, orman ve itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla kontrol altına alındı.

Alınan bilgiye göre, Datça İskele Mahallesi'nde yerleşim alanlarının da bulunduğu bir tarım arazisinde belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü.

Arazideki inşaat malzemelerini tutuşturan yangın, Datça Belediyesi ve Datça Orman İşletme Şefliğine bağlı itfaiye, arazöz ve orman işçilerinin müdahalesiyle evlere sıçramadan kontrol altına alındı.

Bu arada, yangın yerine gelen Datça Belediye Başkanı Erol Karakullukçu, söndürme çalışmaları sırasında itfaiye ekiplerini yönlendirdi.

ANTALYA'DA YANGIN

Antalya'nın Gazipaşa ve Kumluca ilçelerinde çıkan yangınların ardından, Manavgat ilçesine bağlı üç ayrı bölgede ve Antalya merkez Çalkaya beldesinde orman yangınları başladı.

Orman Bölge Müdürlüğü Basın Sözcüsü Aydoğan Türedi, Kumluca'daki orman yangınının devam ettiğini, Gazipaşa'da bir tarlada çıkan ve ormana sıçradıktan hemen sonra söndürülen yangından başka, makilik alanda çıkan ikinci yangının da söndürüldüğünü bildirdi.

Türedi, daha sonra da Manavgat'ın Kalemler, Çolaklı ve Demirciler köyleriyle Antalya merkez ilçeye bağlı Çalkaya beldesinde de tarlalarda anız yakılması yüzünden yangınlar başladığını bildirdi.

Bu yangınların henüz orman alanlarında önemli bir tehlike oluşturmadığına değinen Türedi, ''Vatandaş, rüzgarı bulunca tarlasındaki anızı yakmaya başladı. Ancak şiddetli rüzgar nedeniyle alevler çok çabuk yayılıyor ve ormana da sirayet edebiliyor'' diye konuştu.

Türedi, vatandaşları anız yakmamaları konusunda bir kez daha uyardı.

CEYHAN'DA ORMAN YANGINI

Adana'nın Ceyhan ilçesinde, orman yangını çıktı.

Adana Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Doruk köyü yakınlarındaki kızıl çam ve fıstık çamından oluşan ormanlık alanında, öğle saatlerinde, bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Yaklaşık 2 hektarlık alanda etkili olduğu belirtilen yangına, 2 helikopter ve 10 arazözle müdahale edildiği, kontrol altına alınmasına çalışıldığı bildirildi.


(AA)