kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN

'Tüpraş satılmasın' diyen Ulusoy'un kırmızı beyaz tişörtü ne oldu?

Oyakbank 2.673 milyon dolara Hollanda ING'ye satıldı. Gerekli yasal izinler alındıktan sonra ordu mensuplarının bankası olan Oyakbank da yabancı kervanına katılacak. Oyakbank iyi fiyata sayıldı. Başta Oyak camiası olmak üzere ülkemize hayırlı ve uğurlu olsun.
Oyak Genel Müdürü Coşkun Ulusoy'u Tüpraş'ın özelleştirilmesi öncesindeki Oyak mensuplarını kendisi ile birlikte Türk bayrağını simgeleyen kırmızı beyaz tişörtlerle yabancıya satılmasını adeta protesto eden görüntülerle hatırlıyorum. Ulusoy o gün için özelleştirilen KİT'lerin yabancılara satışını asla benimsemiyordu ve yabancıya hayır diyordu. Aynı Ulusoy bugün ordu mensuplarının yararlanabileceği tek kurum olan Oyakbank'ı ne hikmetse yabancılara sattı. Ulusoy'un ya geçmişteki uygulaması, ya da bugünkü Oyakbank satışı hatalı. Bence bir basın toplantısı ile geçmişte giydiği kırmızı beyaz tişörtü için Oyak mensuplarından ve kamuoyundan özür dilemeli ve açık yüreklilikle geçmişte bir siyasi liderin dediği gibi 'dün dündür, bugün bugündür' sözcüğünü kullanmalıdır. Bir insan ancak bu kadar değişebilir. Bugüne kadar subay ve astsubaylarımız bu banka ile çalışır, hatta er ve erbaşlarımızın hesapları da bu bankada işlem görürdu. Ordu mensuplarının bulunduğu her noktada Oyakbank'ın şubesi ve ATM cihazları vardır. Subay ve assubaylarımız bu bankaya girdiklerinde evlerine gitmiş gibi mutlu olurlar. Konut mu alacak Oyakbank'a koşar, araba mı alacak Oyakbank. İhtiyaç kredisine mi ihtiyaç var Oyakbank'a koşar.
Oyak Genel Müdürü dün yaptığı basın toplantısında Oyakbank ordunun değil ve ordu ticaret yapmaz diyor. Ordu mensuplarının iştirakidir diyor. Ordu kimden müteşekkildir? Elbette ordu mensuplarından. Ulusoy bal gibi kelime oyunu yaparak işin içinden sıyrılmaya çalışıyor. Coşkun Ulusoy Oyak Genel Müdürlüğü'ne geldiği günden bu yana ki uygulamaları Oyak mensuplarının kendi iştiraklerinden uzaklaşmasını getirmiştir. Toplantıda diyor ki, bu para ile 3 alanda yatırım yapacağız. Bunlardan biri enerji, diğerlerini de şimdilik söyleyemem. Enerjide de ne yapacağını söylemiyor. Oysa Oyak mensupları bu güzel iştiraklerinin hangi amaç doğrultusunda satıldığını ve hangi sektörlerde ne gibi faaliyette bulunacağını bilmesi hakkıdır. Açıkça desene "Ben Erdemi r'e hesapsız girerek çok borçlandım. Geri dönemiyorum. Erdemir finansmanını kredi ile sağladım. Hisseler rehinde. Oyakbank'tan gelecek paranın önemli bölümünü Bu borçların ödenmesinde kullanacağım" O zaman Oyak mensupları belki anlayış gösterir.
Oyak ve iştirakleri Coşkun Ulusoy'un değil, kurum olarak övündüğümüz ve bağrımızdan çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının öz ve öz malıdır. Coşkun Ulusoy Oyak'ta bugün var, yarın yok. Ancak TSK mensupları olan Oyak üyeleri her zaman olacaktır. Geçenlerde TSK'nın emekli bir üst düzey mensubu Coşkun Ulusoy ile ilgili bir anısını anlatmış ben de hayretler içinde kalmıştım . Emekli general, "Biz görevdeyken yanımızdan ayrılmazdı. Hergün gelir kendisinden nasıl iyi bir MİT Müsteşarı olunur diye dil dökerdi. Bizde münasip bir lisanla kardeşim senin MİT ile ne ilgin var. Bizden bir görev istiyorsan sana verelim, ancak şu MİT işini bir kenara bırak" derdik. Kapımızı aşındırdı, önerdik. Oyak Genel Müdürü oldu. Ulusoy Genel Müdür olduktan sonra da ilk önce bize karşı cephe aldı. Bakıyorum Oyak'a ait tüm iştirakleri satıyor. Adeta ordu mensuplarından intikam alıyor. Oysa ordu mensupları ona bu koltuğu verdi. Bugünkü yöneticilerimiz sanmasın Ulusoy onların yanında. Onlar da yarın öbür gün emekli olduktan sonra Ulusoy onları da tanımayacak.
Tüpraş ihalesinde yabancı satışına karşı Türk bayrağının renklerini simgeleyen kırmızı-beyaz renkli tişörtle ortaya çıkan Coşkun Ulusoy, Oyakbank'ı yabancılara sattıktan sonra bakalım hangi renk tişörtle kamuoyunun önüne çıkacak, merak ediyorum.