kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Jean-Georges'un Uzakdoğu mutfağından oluşan Manhattan'daki Spice Market'inin yıllık cirosu 15 milyon $

Ünlü aşçı Jean-Georges Spice Market'iyle geliyor

ŞELALE KADAK
ŞELALE KADAK
İstanbul birbirinden ünlü markalara evsahipliği yapmaya devam ediyor. Serdar Bilgili'nin Akaretler'de açacağı lüks butik otel W'nun mutfağı Jean-Georges'a emanet edildi..
Akaretler'de şubat ayında kapılarını açacak olan dünyanın en hızlı büyüyen lüks butik oteli W'yla birlikte, İstanbul'a dünyaca ünlü bir aşçının; Jean-Georges Vongerichten'ın, bir restoran açmak üzere hazırlık yaptığını öğreniyoruz. Haber Time Dergisi'nin yiyecek ekinde yayımlanan bir yazıda satır arasında geçiyor. Dergi, ünlü aşçıya tam 6 sayfa ayırmış ve ünlü gurmenin restoran zinciri imparatorluğunun arka arkaya açılacak, Miami, İstanbul, St.Petersburg, Dubai ve Mexico City restoranlarıyla devleşeceğini anlatmış. Yazıyı okur okumaz, W oteli İstanbul'da açmaya hazırlanan Beşiktaş eski başkanı, işadamı Serdar Bilgi'den telefonda teyid alıyorum. Çünkü ünlü aşçı, dünyanın en büyük otel zinciri grubu olan Starwood ile anlaşma yapmış. Türkiye'de bu grupla iş yapan kişi de Bilgili. Yurtdışı seyahatindeyken bulduğum Serdar Bigili, kapısında kuyruklar oluşan, New York'un en popüler restoranlarından biri olan Spice Market'in yakında W otelin içinde müşterilerini ağırlamaya başlayacağını anlatıyor. Haliyle keyfi pek yerinde. 'Oteli henüz açmadınız ama yabancı basında sürekli olarak yer alıyorsunuz. Tanıtımınız süper' diyorum. Keyifli bir ses tonuyla 'Üstelik Jean-Georges'un Spice Market'i ilk kez New York dışına çıkıyor' diyor.

GURME İMPARATOR!
Time Dergisi, ünlü aşçının sadece Spice Market isimli restoranının yıllık cirosunun 15 milyon dolar olduğunu yazıyor. Spice Market, Uzak Doğu yemeklerine Jean-Georges'un farklı bir tad, lezzet katmasıyla tanınıyor. Ne de olsa ünlü aşçı füzyon mutfağının öncüsü olarak biliniyor. Jean-Georges'un yine New York'ta 3 ayrı noktada modern Amerikan restoranları, Las Vegas'ta da pek çok restoranı bulunuyor. Aslında ünlü aşçının pek çok farklı konsepte Londra'dan, Japonya'ya, Bahamalar'dan, Shangai'ya ve Bora Bora'ya kadar restoranları bulunuyor.
Haberin fotoğrafları