kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Aydın Örs kararına alkış!..

Sevgili Ahmet Kurt'a "Bu ülkede basketbol koçu var mı" demiştim.. Soruma başka soru ile yanıt vermiş..
Koç varmış.. Aydın Örs varmış da.. "Takımın başında böyle bir koç varken, üstelik de şampiyon olmuşken, ben başkan olsam, bu koçu değiştirir miymişim?."
Bak Sevgili Ahmet..
Aziz Yıldırım'ı bu ülkede en çok ve en sert eleştiren gazeteciyim. Bence Türk sporundan derhal uzaklaşması gereken "Çirkin" Başkan tipidir.. Yaptığı on işten dokuzu yanlıştır..
Ama işte o doğru olan biri var ya.. O Aydın Örs'ü görevden almasıdır. Çünkü Aydın Örs'ün Fenerbahçe'yi şampiyon yapması son zamanların moda deyimi ile bir şehir efsanesidir.
Fenerbahçe'yi Türkiye'de şampiyon yapmaya, benim bahçıvan Çakır'ın altyapıda futbol oynayan küçük oğlu bile yeterdi.
Ezeli rakipler, Galatasaray ve Beşiktaş, Fener'i birinci takım seçen ve adını veren Ülker'in ikinci ve üçüncü sınıf takımları olmayı, Fener liginde figüran olarak oynamayı kabullenip kenara çekilmişler.. Efes, yıllardan beri devam eden kötü yönetim içinde ne doğru dürüst takım olabilmiş, ne doğru dürüst bir koç bulabilmiş.. Ortada rakip yok..
Ne var?..
Fenerbahçe'nin, bu ülkede basketbola en çok önem veren ve kaynak ayıran kulüp takımının maddi, manevi, en üst düzeydeki gücü.. Artı.. Ülker'in akıllara seza sponsorluğu..
Bu imkânlarla hedefi Avrupa'nın ikinci sınıf liglerinden Türkiye Şampiyonluğu olur mu Fenerbahçe Ülker'in Ahmet?.. Ne yaptı, Aydın Örs Avrupa'da..
Hedef artık Avrupa Ahmet.. Hedef Avrupa.. Avrupa'da olmayan Hocayı geçiniz.. Futbol olsun, basketbol olsun geçiniz..
Bu ülkede koç yok. Basketbol yazarı da yok.. Olsa bunları yazarlardı..
Ünal'ı okuyorsun herhalde..
Aydın milli takımın başında iken "Gitsin.. Tanyeviç gelsin" diye çırpınan Ünal'ı.. Şimdi "Aydın gider de Tanyeviç gelir mi" diye yazıyor.. Niye?.. Amacı sadece bağcı dövmek de ondan..
Tanyeviç'in Fener'in başına gelmesi hem milli takım, hem Fenerbahçe için en iyi çözümdür. Senede bir ay çalışmakla hocalık olmaz. Paslanır adam.. Üstelik de Türkiye'ye pahalıya patlıyordu bu bir ay için aldığı yıllık ücret. Şimdi parayı Fener, federasyonla bölüşecek. Tanyeviç yıl boyu yan gelip yatmayacak, çalışacak. Hem de milli takıma en büyük desteği veren ve Avrupa'da maçları olan bir kulüpte çalışacak. Bundan daha ideal çözüm olur mu?.
Ünal neler yazıyor.. Efendim Ermal, Fener'e geçerseymiş.. Tanyeviç ona milli takımda daha fazla dakika verirseymiş, Kerem Gönlüm ne düşünmezmiş.. Vallahi Ünal'ın da saçları olsaydı?.. Yahu Kerem'e, Efes'te kaç dakika verdiler sezon boyu.. Eline kaç defa top geldi?.. Bu kadar varsayımla ciddi, inandırıcı yazı yazılır mı?.
Sevgili Ahmet.. Sen ne dersen de..
Bu ülkede basketbol koçu yok..
Basketbol yazarı hele, hiç yok..
Bu yüzden NBA'ye bir ilk beş ihraç eden, etmeye de devam eden Türk Basketbolunun Avrupa'da esamisi yok..
Hepsi bu..