kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
DÖVMELİ ÇETECİ... Zanlılardan biri, uzun saçları ve dövmesiyle dikkat çekti.

Maskeli 25'lere 260 km'lik takip

Müslim SARIYAR/ MERKEZ
Polis maskeli ve Kaleşnikoflu soyguncuları havadan izleyip Bolu Tüneli çıkışında yakaladı. Çete üyelerinden biri terör örgütü MLKP üyesi çıktı..
Hollywood filmlerini aratmayacak operasyon, önceki gün İstanbul Bulgurlu mahallesindeki kuyumcuda yaşanan soygunun ardından gerçekleşti. Caddeyi trafiğe kapatan kar maskeli ve Kalaşnikoflu 5 kişi 6 kilo altın ile bin YTL'yi aldı. Soyguncular 5 kilometre ötede araç değiştirip iki ayrı otomobille kaçtı. Polis plakalarını belirlediği otomobillerin peşine düştü. Asayiş Şube Müdürü Mustafa Kızılgüneş'in de içinde bulunduğu helikopter, otomobillerden birinin Ankara yönüne gittiğini saptadı. Otomobil Bolu Tüneli'ne girince helikopter tünel çıkışına indi. Özel harekât timleri de operasyona dahil oldu.

BİRİ ÖRGÜT ÜYESİ
Yakalanacaklarını anlayan soyguncular otomobilden inerek kaçmaya çalıştı. Ancak 2 soyguncu kıskıvrak yakalandı. Polis gece boyu sürdürdüğü operasyonlarda toplam 25 kişiyi gözaltına aldı. Operasyonlarda kuyumcudan çalınan yaklaşık 6 kilo altın ile çok sayıda Kalaşnikof, tabanca ve bayıltıcı spreyler ele geçirildi. Gözaltına alınanlardan birinin terör örgütü MLKP üyesi olduğu öne sürüldü.
Haberin fotoğrafları