kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bodrum ve Marmaris kavruluyor

Yeni Haber
Hava sıcaklığının 43 derece olarak ölçüldüğü Bodrum ve Marmaris'te turistler güneş ve denizin tadını çıkarıyorlar.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde sıcak havayı fırsat bilen turistler, Gümbet ve Kumbahçe plajları ile otellerde bulunan havuz ve su parklarını doldurdu. Marmaris ilçesinde ise hava sıcaklığı son 3 gündür 40 derecenin altına düşmüyor.

Marmaris'in İçmeler, Bozburun, Kızkumu, Selimiye plajları ve kent merkezindeki halk plajında sıcaktan bunalan turistler ve vatandaşlar su hortumlarıyla ve kovalarla taşınan buzlarla serinlemeye çalışıyorlar.


Küresel ısınmanın etkisiyle artan sıcaklık oranları Bursa'da hafta sonu en yüksek derece olan 40-45 dereceyi bulacak.


Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgilere göre son yılların en sıcak günlerini geçiren Bursa' da sıcaklığın hafta sonunda gölgede 37 derece olarak yaşanacağı bildirildi. Nem oranının da yüzde 50'den yüzde 25'e düşeceğini belirten yetkililer, hissedilen sıcaklık değerinin 40-45 dereceyi bulabileceğini aktardı.

Pazar günü en yüksek sıcaklık değerinin yaşanacağını söyleyen yetkililer, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Özellikle yüksek tansiyon hastalarının saat 10:00 ile 15:00 arası mecbur kalmadıkça sokağa çıkmaması gerektiğini vurgulayan meteoroloji yetkilileri, sıcaklık değerlerinin önümüzdeki günlerde daha da artacağını hatırlattı.

CHA