kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Oyakbank'tan paramızı çekeriz"

Yeni Haber
Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Başkanı emekli Tümgeneral Rıza Küçükoğlu, Oyak Bank'ın milli banka olma niteliğini kaybetmesi halinde fahri üyelerle birlikte 57 bin civarındaki hesaplarını çekebileceklerini bildirdi.Küçükoğlu, Oyak Bank'ın Hollandalı ING'ye satış kararına ilişkin emekli askerlerden gelen tepkilerle ilgili yaptığı açıklamada, bankadaki hesapların çekilmesi için değişik gruplarla görüştüklerini, emekli generallerden tepkiler geldiğini ifade ederek, bundan sonra alınacak tavırla ilgili önümüzdeki hafta Çarşamba günü toplanacaklarını ve karar alacaklarını kaydetti.

TESUD'un 42 bin aile ile bağı bulunduğuna işaret eden Küçükoğlu, ''Ayrıca 15 bin civarında fahri üyemiz var. Dolayısıyla Oyak Bank'ta fahri üyelerle birlikte 57 bin hesabımız var. Oyak Bank, milli banka olma niteliğini kaybederse biz TESUD'un tüzüğü gereği hesaplarımızı çekebiliriz'' diye konuştu.

Küçükoğlu, tepki gösteren şehit aileleri, dul ve yetimler ile muharip gaziler gibi diğer çevreler dikkate alındığında en az 250 bin civarında hesabın geri çekilebileceğini söyledi.

''PSİKOLOJİK ETKİ YAPABİLİR VE ÇIĞ GİBİ BÜYÜYEBİLİR''


Bankalardan topluca hesap çekilmesinin diğer vatandaşları da etkileyeceği için psikolojik etki yapabileceğini savunan Küçükoğlu, ''Tepkimiz milyonlarca insanı etkileyebilecek bir hareket haline gelebilir, çığ gibi büyüyebilir ve belki yabancı da çekinip gidebilir'' dedi.

Dernek olarak bankanın satışında sergiledikleri yaklaşım nedeniyle Oyak Genel Müdürü Coşkun Ulusoy ve yönetimine karşı tepkili olduklarını dile getiren Küçükoğlu, ''Bu banka Ulusoy'un büyüttüğü bir banka değil. Asker kokusu koklamış, içinde bulunmuş yüz binlerce insanın kaynağıyla ayakta
duran bir banka. Coşkun Ulusoy, (ordunun değil de benim kurumum) havasını devam ettirirse kendisini hedef alacağız ve ona göre tavır koyacağız. Ulusoy, tepkileri yok sayamaz. (Bu zenginliği ben kazandırdım, istediğimi yaparım) yaklaşımı bizi son derece üzdü'' diye konuştu.

''GÖNÜL BAĞIMIZI KAYBETMEK İSTEMİYORUZ''

Emekli askerlerin ordu kelimesini içeren her şeye karşı bir gönül bağı bulunduğunu vurgulayan Küçükoğlu, şöyle devam etti:

''Herkesin bildiğinin aksine TESUD olarak Türk Silahlı Kuvvetler ile hiç ilişkisi olmayan bir kuruluşuz. 14'lü yaşlarda girdiğimiz ve 50-60'lı yaşlara kadar 40 yılı aşkın giydiğimiz üniforma nedeniyle gönül bağımızı kaybetmek istemiyoruz. Ordu gibi bizim geçmişimiz ve geleceğimizle
ilgili bir kavramın Hollandalılara teslim edilmesinden sıkıntılıyız. Orduya şerefle hizmet etmiş ve hatta şehit olmuş babaların yetimlerinin hakkı var. Şehit ailesinin maaşlarının kesilmesinin sembolik anlamı çok büyük. Bu nedenle bizler teröre destek veren bir ülkeye ordu
mensuplarının emeği geçmiş bir bankanın verilmesine karşıyız. Ordunun bireyleri olarak örneğin ben 1962 yılından beri maaşımın önemli bir bölümünü vererek Oyak bu bankayı yarattık.''

Müşteri bilgilerinin de geçmesi nedeniyle bankanın satışı onaylanmadan önce kesin karar alıp uygulayacaklarını aktaran Küçükoğlu, hesapların çekilmesinden sonra gerekirse Emekli Sandığı'na talimat verebileceklerini ve hesapları kaydırabileceklerini bildirdi.

AA