kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bush'tan Blair'e arabuluculuk teklifi

Yeni Haber
ABD Başkanı George W. Bush, gelecek hafta görevi bırakacak olan İngiltere Başbakanı Tony Blair'e Ortadoğu barış elçisi olmasını teklif etti...
ABD Başkanı George W. Bush, Irak savaşında kendisini yalnız bırakmayan İngiltere Başbakanı Tony Blair'den Ortadoğu barış elçisi olarak çalışmasını istedi.

Filistin'de ortamın gerildiği sırada görevini bırakmaya hazırlanan Blair'e Bush'tan 'barış elçisi ol' teklifi geldi. Bu hafta içinde Beyaz Saray yetkilileri Blair'i Londra'da ziyaret ederek Bush'un teklifini iletti. Teklif henüz resmen kamuoyuna açıklanmadı.

Blair'in ofisi bu konuda yorum yapmaktan kaçınırken, Beyaz Saray sözcülerinden Dana Perino, "Bu bana sürpriz olmaz. Bush ve Blair sık sık görüşürler. Başbakan Blair, başbakanlığı süresince Ortadoğuda'ki barış süreci ile yakından ilgili ve aktifti. Ama bugün ilan edecek birşey yoktur" dedi.

Diğer bir sözcü Sean McCormack da ABD'nin Blair'e teklifte bulunup bulunmadığı konusunda birşey söylemezken,ama bir barış elçisine ihtiyaç duyulduğunu belirtti. McCormack, sözkonusu elçinin Filistinliler'e siyasi ve ekonomik sistemlerini güçlendirmeleri ve bağımsız bir Filistin devletinin kurulması konusunda yardım edeceğini kaydetti.

(ANKA)