kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Antalya kavruluyor

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Antalya kavruluyor
Antalya'da hava sıcaklığı 40 derecenin üstüne çıktı. Valilik binası önündeki derece öğlen saatlerindeki hava sıcaklığını 44 derece olarak gösterdi. Meteoroloji Bölge Müdür Mehmet Arandı, "Kavurucu sıcaklar etkisini göstermeye başladı." dedi.

Küresel ısınma ile birlikte hava sıcakları artmaya başladı. Türkiye'nin güney sahilindeki illerinden Antalya'da hava sıcaklığı 40 derecenin üstüne çıktı. Antalya Valiliği önündeki derece hava sıcaklığını 44 derece olarak ölçerken, vatandaşlar ise kavurucu güneş ışınlarına karşı kendince önlem geliştirdi. Birçok Antalyalı serinlemek için deniz ve su parklarını tercih etti. Öğlen saatlerinde şehir merkezinde bazı vatandaşlar sıcaktan korunmak için başını mendil ve eşarp gibi nesnelerle örttü.

Kavurucu sıcakların etkisinin göstermeye başladığını söyleyen Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Mehmet Arandı "Antalya, sıcak havanın etkisi altına girdi. Hafta sonu sıcaklıklarının pazartesi gününden itibaren 41 derecenin üstüne çıkmasını bekliyoruz." dedi.

Arandı, sıcaklıkların artış göstermesine karşın nem oranının azaldığına işaret ederek, bu durumun kuzeyden esen rüzgarların yol açtığı bilgisini verdi. "Poyraz, sıcaklığı daha da fazla hissettirecek." diye konuşan Arandı, "Nem oranı hafta boyunca düşük olacak. Hafta sonu ise sıcaklığını ise mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde yaşayacağız." şeklinde konuştu.

Mehmet Arandı, Antalya Valiliği önündeki derece hakkında ise "Güneş altında ölçüm yapıldığında sıcaklığın 44 derece olarak görülmesi normal. Ancak, Dünya Meteoroloji Teşkilatı'nın kıstasına göre hava sıcaklıkları gölgede ölçülmelidir. Sıcakta ölçülen değer kabul görmüyor." değerlendirmesinde bulundu.

CHA