kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
FOTOĞRAF: CENGİZ UYSAL

Rus güzeller AKP'de GALERİ

Yeni Haber
AKP'nin yeni genel merkez tanıtım törenınde kapıda Rus güzeller lokum dağıttı.

FOTO-GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Tanıtım sırasında geleneksel kıyafetler içindeki mankenler lokum dağıtırken, Aşık Mahzuni Şerif ve Aşık Veysel'in türküleri çalındı.
AKP'nin yeni Genel Merkezi Başbakan Erdoğan tarafından basın mensuplarına tanıtıldı. Erdoğan'ı genel merkez girişinde AKP Genel Başkan Yardımcıları Necati Çetinkaya, Edibe Sözen, Nükhet Hotar Göksel ve Bülent Gedikli karşıladı. Erdoğan genel başkan yardımcılarıyla birlikte binanın önünde fotoğraf çektirdi.

Genel Merkez'in tanıtımı sırasında Selçuklu kıyafetleri giymiş mankenler misafirlere lokum ikram ederken bina içinde de Aşık Mahzuni Şerif'in "Çeşmi Siyahım", Aşık Veysel'in "Uzun İnce Bir Yoldayım" türkülerinin yanı sıra Mevlevi ezgileri ve klasik müzik yayını yapıldı. Lokum dağıtan mankenlerin bir mankenlik ajansından tutulduğu ve birinin Rus olduğu öğrenildi.

ULTRA LÜKS BİNA


AKP'nin yeni genel binası Sögütözü'nde satın alınan 8 bin metrekarelik bir arsa üzerine inşa edildi. 37 bin metrekare kapalı alanı olan bina 4'ü zemin altında olmak üzere toplam 13 kattan oluşuyor. Yaklaşık 35 bin YTL'ye mal olan binada yoğun güvenlik önlemleri de dikkat çekiyor. Gazeteciler ve misafirlerle protokol girişinin ayrıldığı binada sadece Başbakan Erdoğan'ın kullanımı için de bir asansör bulunuyor. Binanın son katı Başbakan Erdoğan'a ayrılırken bunun altındaki 2 katta parti yöneticilerinin odaları bulunuyor. 400 kişilik yemek salonu, 468 kişilik toplantı salonunun bulunduğu binanın dış cephesinde ise Selçuklu dönemine ilişkin motifler bulunuyor. İç içe geçmiş iki kareden oluşan yıldız motifleri binanın ahşap giriş kapısına da işlenmiş durumda.

GENEL MERKEZ KARŞISI CAMİ OLUYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından genel merkezin bulunduğu bölge yeniden asfaltlanırken sokaklar da ışıklandırıldı. CHP Genel Merkezine de yakın olan binanın komşuları arasında eğlence merkezi Laila'da bulunuyor. Binanın ön çaprazına ise büyük bir cami inşa ediliyor. Ocak ayında yapımına başlanan 1500 kişilik Başyazıcıoğlu Camii ise büyük ölçüde bitirildi.