kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sezer terör mağduriyetiyle ilgili yasayı onayladı

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Sezer terör mağduriyetiyle ilgili yasayı onayladı
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, terörle mücadele çalışmaları nedeniyle maddi zarara uğrayan kişilerin uğradıkları zararın tazmini için tanınan başvuru süresini bir yıl uzatan yasayı onayladı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Sezer'in, Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Değişiklik öngören yasayı onaylayarak Başbakanlığa gönderdiği bildirildi.

Yasayla, 19 Temmuz 1987 ile 30 Kasım 2002 tarihleri arasında OHAL ilan edilen illerde terör eylemleri veya terörle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetler nedeniyle maddi zarara uğrayan kişilerin uğradıkları zararın tazmini için tanınan başvuru süresinin bir yıl uzatılmasını öngörülüyor. Yasaya göre ayrıca Bakanlar Kurulu, öngörülen süreyi uzatabilecek.

Cumhurbaşkanı Sezer, terör ve terörle mücadeleden doğan zararlarla ilgili yasanın yanı sıra Kültür ve Tabiat Valıkları Koruma Yasası'na geçici madde eklenmesiyle ilgili yasayı onayladı. Buna göre, yalnızca kültür ve tabiat varlıklarını koruma bölge kurullarınca birinci grup olarak tescil edilen varlıkların bulunduğu taşınmazların ve sit alanı içinde bulunan ve kesin inşaat yasağı getirilmiş taşınmazların zilyetlik (kullanım) yoluyla edinilmesi mümkün olmayacak.