kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Baykal'dan 'asker isterse' sözüne tepki: "Sen değil misin asker emrimde diyen"

Yeni Haber
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin Meclis grup toplantısında Irak'a askeri müdahaleye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan'ın "asker isterse gireriz' dediğini hatırlatan Baykal, "memleketi asker mi yönetiyor? Devletin alacağı kararı asker mi veriyor? Sen değil misin 'asker benim emrimde' diyen" şeklinde konuştu.

Baykal, grup konuşmasında, Kuzey Irak'a askeri müdahaleye ilişkin tartışmaları da değerlendirdi. CHP Genel Başkanı Baykal, Erdoğan'ı ve hükümetin tavrını eleştirdi. Erdoğan'ın, Kuzey Irak'a operasyon konusunda 'asker isterse gireriz' dediğini hatırlatan Baykal şunları söyledi:

"Başbakan, 'Asker isterse gireriz' diyor. Memleketi asker mi yönetiyor? Devletin alacağı kararı asker mi veriyor? Sen değil misin 'Asker benim emrimdedir' diyen. Eğer bu devletin yararı, girmeyi gerektirirse, girmek senin boynunun borcudur, onun gereğini yerine getirmek de Silahlı Kuvvetler'in görevidir. Bunu sağlamak da senin mecburiyetindedir. 'Asker isterse' diye kaçacaksın, diğer yandan 'Benim emrimde' diye caka satacaksın."

Erdoğan'ın, terör gibi ülkenin en yaşamsal konusuyla ilgili olarak kamuoyu önünde Silahlı Kuvvetler'le böyle bir tartışmaya girmesini de eleştiren Baykal, Türkiye'nin sorumsuz bir yönetim içinde bulunduğunu söyledi. "Aklı başında birileri, Erdoğan'ın eteğini çekmeli" diyen Baykal, "Giderayak elin ayağın birbirine dolaşmış, ortalığı karıştırmaya kalkma. Bunu birilerinin Başbakan'a anlatması lazım" diye konuştu.

(ANKA)