kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Milletvekilleri "şiddet"i görüşürken bile tartıştılar

ANKA
Yeni Haber
Çocuk ve Gençlerde Artan Şiddet Eğilimi ve Okullarda Meydana Gelen Olayların Nedenlerini Araştırma Komisyonu raporunun Meclis Genel Kurulu'nda okunması sırasında CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile Komisyon Başkanı AKP İstanbul Milletvekili Halide İncekara arasında gerginlik yaşandı...
Çocuk ve Gençlerde Artan Şiddet Eğilimi ve Okullarda Meydana Gelen Olayların Nedenlerini Araştırma Komisyonu raporunun Meclis Genel Kurulu'nda okunması sırasında CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile Komisyon Başkanı AKP İstanbul Milletvekili Halide İncekara arasında tartışma yaşandı. İncekara, CHP'li İnce'yi "ekranları başında bizi izleyen çocuklarımız bizi örnek alıyor" diyerek uyarırken, kadınların da Meclis'teki "kaba kuvvet" görüntüleri nedeniyle siyasetten uzak durduğunu savundu. İncekara, Meclis'te son günlerde yaşanan gerginliğe dikkat çekerken "Meclis'te yaşanan şiddet olaylarının kaynağı, sert davranılması, alay edilmesi, lakap takılması ve kendisine olumsuz davranılması olarak algılanabilir" diye konuştu. İncekara'nın eleştirdiği CHP'li İnce ise İncekara'ya "önce iftira atacaksınız, sonra 'kibar ol, bayanım' diyeceksiniz. Kibarlığı önce hak edeceksiniz" dedi.

Çocuk ve Gençlerde Artan Şiddet Eğilimi ve Okullarda Meydana Gelen Olayların Nedenlerini Araştırma Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, Meclis Genel Kurulu'nda görüşüldü. Komisyon Başkanı ve İstanbul Milletvekili Halide İncekara, yaptığı konuşmada, son günlerde Meclis Genel Kurulu'nda yaşanan şiddet görüntülerine değindi. İncekara, "Mecliste Şiddet İnceleme Komisyonu kurulacak gibi. Az önce burada bulunan çok sayıdaki milletvekili, şiddet bittikten sonra buradan ayrıldı. Meclis'te yaşanan şiddet olaylarının kaynağı, sert davranılması, alay edilmesi, lakap takılması ve kendisine olumsuz davranılması olarak algılanabilir" dedi. İncekara, komisyon raporunda yer alan şiddet olaylarının nedenleri ile çözüm önerilerine dikkati çekti.

GENEL KURUL YİNE GERİLDİ

Rapor görüşmeleri sırasında Komisyon Başkanı İncekara ile CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce arasında gerginlik yaşandı. İncekara'nın CHP'li İnce'yi hem Meclis'teki yumruklaşma olayında yer aldığı hem de komisyon çalışmalarına katılmadığını söyleyerek eleştirmesi, İnce'nin tepkisine yol açtı. İncekara, CHP'li İnce'ye "Sakin sakin konuşarak problemleri çözebiliriz. Ekranları başında bizi izleyen çocuklarımız bizi örnek alıyorlar. Muharrem hocalarının elini kolunu sallayarak verdiği görüntüyü izliyorlar. Meclis'te 'hanım sayısı artar' diyorsunuz. Hanımlar kaba kuvvete alışkın değil. Böyle kaba davranışlar yüzünden buralara gelmek istemiyorlar" dedi. CHP'li İnce'ye "Sakin ol, sinirlenecek bir şey yok, komisyon çalışmalarına daha fazla katılsaydınız alınterini görürdünüz" dedi. İncekara, Muharrem İnce'ye "Kırdıysam özür dilerim. Sizi severim. Böyle kırıcı davranışlara gerek yok. Hele de bu rapor görüşülürken" diye seslenirken İnce söz almak istedi ancak Meclis Başkanvekili İsmail Alptekin, "Sözünü geri aldı, özür diledi, gereğini fazlasıyla yaptı. Elinizi mi öpecek yani" diyerek tepki gösterdi. CHP'li İnce'nin ısrarlı talepleri karşısında söz veren Alptekin, tartışmanın daha fazla uzatılmamasını istedi.

İNCE'DEN İNCEKARA'YA SERT TEPKİ

Genel Kurul'da söz alan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ise okullardaki şiddet görüşülürken Komisyon başkanının "sözlü şiddet" uyguladığını belirterek "Bunu yadırgadım. Dedikodu kültürünün Meclis'e yansımasının tehlikeli sonuçları var. Allah insanı kuru iftiradan saklasın. Kavganın yaşandığı gün ben burada değildim. Yalova'daydım. Burada yaşanmış olayı benim üzerime attınız. Önce insana iftara atacaksınız, sonra 'bayanım kibar ol'diyeceksiniz. Önce kibarlığı hak edeceksiniz" dedi.

SERTİFİKAYI İADE EDECEĞİM

Halide İncekara'ya "ben sizin memurunuz değilim" diyen İnce, komisyon çalışmalarına katılmamakla eleştirilmesine de tepki gösterdi. İnce, "Bana sertifika yolladınız. Madem çalışmalara katılmadım, o zaman niye sertifika yolladınız. Altında sizin imzanız var, niye o zaman imza koydunuz. Sertifikayı iade edeceğim. Sizin imzanızı taşıyan bir şeyi duvara asmam zaten. Emin olmadan nasıl suçlayabilirsiniz" diye konuştu.