kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
MELİHA OKUR

Gürtuna, Yıldırım'dan 100 milyar istiyor!

Şu işe bakın!.. Biri, İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) başkanıydı, diğeri ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı!.. Mehmet Yıldırım ile Ali Müfit Gürtuna'dan bahsediyoruz. Yıldırım, uzun yıllar 400 bin üyeli İTO'yu, Gürtuna ise 15 milyon nüfuslu İstanbul'u yönetti.
Az şey mi?
Ama gelin görün, Yıldırım ile Gürtuna'nın yıldızı hiç barışmadı. Şimdi mahkemelikler. Gürtuna, Yıldırım'dan 100 milyar lira tazminat talep ediyor. İlk duruşma bugün Şişli 2. Asliye Ceza'da görüşülüyor.
Diyeceksiniz ki; "Bu ikilinin derdi ne?"
Komik mi komik!!!
Malum, Yıldırım düşündüğünü söylüyor. Hakkında sürekli dava açılıyor. Zaten Gürtuna da bu yüzden dava açmış. Olay, Ali Müfit Gürtuna'nın "Turkuaz" hareketi için düğmeye bastığı günlerde olmuş. Gürtuna parti kuruyor ya, ekonomi habercileri Yıldırım'a, "Kaç paraya parti kurulur?" diye sormuş.
Yıldırım da, "81 il, 961 ilçe, 2000 bin belde, teşkilatlanma, çalışanlar, propaganda derken iktidara oynamak için 1 milyar dolar ister" demiş.
Gazeteci milleti bu yanıtı alınca durur mu, durmaz elbette, "Gürtuna parti kuruyor, sizce 1 milyar doları var mı?" diye sormuşlar. Yıldırım da, "Var ki kuruyor!" deyivermiş. Yanıt yetmiş. Kızılca kıyamet kopmuş. Sinirler gerilmiş! Olay mahkemeye gitmiş.
Fakat kazın ayağı göründüğü gibi değil!
Yıldırım, dededen babadan DYP'li. Milletvekili olmayı düşünmüyor. DYP-Anavatan birleşmesinden doğacak Demokrat Parti'nin İstanbul İl Başkanlığı'na çoktan aday!
Gürtuna ise ANAP'lıydı, Fazilet Partisi'ne geçti, AK Parti'yi seçti. Ama aradığını bulamadı. "Turkuaz" hareketiyle parti kurmayı denedi. Başarısız oldu. Şimdi DYP'nin ağır topu Orhan Keçeli' nin de bulunduğu İstanbul 2. Bölge'den milletvekili aday adayı!..
Bugün bu iki DYP'li Şişli Adliyesi'nde.
Genel Başkan Mehmet Ağar ise Türk Sanayici ve İşadamları Derneği ' nde (TÜSİAD), Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu ile birlikte konuşacak.
Hoş, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, " Çiller, Ağar'a arka sırayı gösterdi!" yazımıza açıklama göndermiş.
Diyor ki; "Tansu Çiller benim partimin eski genel başkanıdır ve aramızdaki diyalog her zaman saygı çerçevesinde olmuştur. Sizin yazdığınız gibi aramızda bir diyalog geçmedi. Çiller'le ne bir karşılaşma, ne bir diyalog ne de bir uçak seyahati gerçekleştirmedim."
Sonra da, "DYP-Anavatan birleşmesinde Doğru Yol'un yaşayan 4 önemli lideriyle görüştüm. Çiller'le 5 kez görüşme yaptım" diye ekliyor.
Öyle ya; madem, Ağar ile Çiller düzenli görüşüyor, Çiller'in de açıklama yapması gerekmiyor mu?
Çiller, başka bir yolda!..
Sessizliğe oynuyor!..
Yakın çevresi, 'Çiller'in kongre değil, seçim kaybeden bir genel başkan' olduğuna dikkat çekiyor.
İddia o ki, Çiller, seçim sonrası ortaya çıkabilecek, " AK Parti-Demokrat Parti koalisyonu" senaryosuna göre şimdiden pozisyon alıyor.
İşin ucunda " sarışın, güzel kadın cumhurbaşkanı adayı olma! " hayali var. Siyaset, oyun içinde oyun! Biz ise oyunları değil, paranın izini takip ediyor, gerçeği arıyoruz!
Az şey mi?