kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Başbakan Erdoğan: "Millet demokrasi CHP imtiyaz istiyor"

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Başbakan Erdoğan: "Millet demokrasi CHP imtiyaz istiyor"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletin demokrasi, ana muhalefet partisi CHP'nin ise imtiyaz istediğini öne sürdü. Erdoğan, "22 Temmuzda bu defa millet 'yeter söz milletindir' demeyecek. Millet bu defa 'yeter karar milletindir' diyecek" şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP grup toplantısında kalabalık bir partili grubuna seslendi. "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganıyla salona giren Erdoğan, konuşmasına İstanbul'un fethinin 554'üncü yıldönümünü kutlayarak başladı. Erdoğan, İstanbul'un Fatih Sultan Mehmet tarafından,hoşgörü ve adalet içinde farklı inançların barış içinde yaşadığı bir kent haline geldiğini söyleyerek, Medeniyetler İttifakı sayesinde İstanbul'un sembol kent haline gelerek insanlığa ışık tuttuğunu belirtti.

"MASKESİZ BİR SİYASET İÇİN YOLA ÇIKTIK"

Başarıyla dolu bir iktidar dönemini tamamladıklarını kaydeden Erdoğan, Türkiye'nin gelecek hedefleri için yeni bir koşunun başlangıç noktasında olduklarını söyledi. Siyasette duruşlarının "taktik bir duruş" olmadığını ifade eden Erdoğan, AKP olarak, adalet ve kalkınma idealine gönül veren bir parti olarak, bizim siyasetteki üslubumuz, aslında iyi düşünülürse milletimizin üslubudur. Biz bu üslubu, reyting rekorlarına bakarak, ajanslardan sipariş olarak devralmadık. Maskesiz bir siyaset için yola çıktık. Sizler, AKP kadrolarıyla siyaseti ağırlıklarından hep beraber arındırmanın kavgasını verdiniz; bunu da büyük ölçüde hep birlikte başardık" dedi.

Başbakan Erdoğan, siyasetteki üsluplarının ve yaşama biçimlerinin milletin üslubu ve yaşama biçimi olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:
"Özgüvenimizi milletten alıyoruz. Milletimize sonuna kadar güveniyoruz. Milletimizin içinden geldik, tekrar ona döneceğiz ve milletimizle birlikte bu süreci sürdüreceğiz.Bu güvenle yola çıktığımız için bütün başarılarımızı, milletimizin kazanç hanesine kaydettik. Bütün vatandaşlarımıza, vatandaşlarımızın bütün taleplerine, bütün bölgelerimize, bütün şehirlerimize aynı gözle baktık. Batıya farklı, Doğuya farklı bakmadık ve 80 yıl geriye gittiğimizde, Türkiye'nin 81 vilayetine en az iki kez giden bir başbakan yok. Bu kardeşiniz, her vilayete en az iki kez gitmiştir.''

AKP'nin belli bir grubun ve zümrenin partisi değil olmadığını söyleyen Erdoğan, "AKP bütün Türkiye'nin partisidir. Bölgesel milliyetçiliğe, etnik milliyetçiliğe ve dinsel milliyetçiliğe karşıyız dedik, tüm Türkiye'nin sevdalısıyız dedik. Siyasetimiz dar bir zümre siyaseti olmadı. Türkiye'nin tıkanmış yollarını açarken ayrılıkların değil birliğin dayanışmanın altını çizdik. Bu ülkenin özlemi hizip, ayrılık, kavim, kabile, sınıf ve bölge siyaseti değil. Türkiye'nin özlemi birlik siyasetidir" diye konuştu.

"CUMHURİYETİ CUMHURDAN ESİRGİYORLAR"

Cumhurbaşkanlığı seçimine dair değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, şu görüşleri dile getirdi: "Bilerek yada bilmeyerek cumhuriyeti cumhurdan esirgeyebileceğini zannediyorlar. Bilerek ya da bilmeyerek adaleti ve demokrasiyi halktan esirgeyebileceklerini zannediyorlar. Hiç kimse eşyanın tabiatına karşı çıkamaz. Hiç kimse suları yokuş yukarı akıtamaz. Hiç kimse demokrasiyi halktan, cumhuriyeti cumhurdan esirgeyemez."
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in anayasa değişikliği paketinin iade gerekçeleri hakkında da konuşan Erdoğan, "Bu gerekçe çok önemli bir gerekçe, kayıtlara giriyor ve girecek. Bunu değerlendiremezsiniz diyorlar. Bu yasama organı niye var, millet niye var? Tabi ki değerlendirecek. Bizi gönderen millet aynı zamanda kendi cumhurbaşkanını da seçmek istiyor. Biz bunu istiyoruz. Bir yanağına bir tokat öbür yanağına öbür tokat vuracaksınız. Bu adalet değil. Biz adalet istiyoruz" diye konuştu.
CHP'ye de sert eleştirilerde bulunan Başbakan Erdoğan, "TBMM cumhurbaşkanı seçmesin diyenlere 'işte sandık' dedik 'Hayır cumhurbaşkanını halk da seçmesin' diyorlar. Peki kim seçsin. Demek ki bu siyasetçiler halkı kendi kararlarını verecek kadar reşit saymıyorlar.
Peki o zaman halka gidip nasıl oy isteyeceksiniz. Bu aziz millet demokrasinin tecelli yeri olan meclisi terk edenleri meclis dışına göndermesini çok iyi bilir. Komisyonlarda bir madde üzerinden 1600 önerge mi olur allah aşkına? Bunun adı kendilerine göre bazı boşlukları değerlendirmektir. Halk adalet istiyor, demokrasi istiyor, buna karşılık ama muhalefet partisi imtiyaz istiyor. 22 temmuzda bu defa millet 'yeter söz milletindir' demeyecek. Millet bu defa 'yeter karar milletindir' diyecek"
Başbakan Erdoğan, 30 Haziranda verilmesi gereken pancar ekim avansının 5 Haziranda ödeneceğini açıkladı.

(ANKA)