kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
'Yardım etmek istedim, edemedim'..
Ulus'ta Anafartalar Çarşısı önündeki patlamayı yaşayan görgü tanıkları dehşet anlarını SABAH'a anlattılar:
* Emrullah Eren(Ankara İl Genel Meclisi Başkanı): Yüzüncü Yıl Çarşısı'ndaydım. Büyük bir patlama duydum. Dışarı baktığımda Anafartalar çarşısının önünden duman yükseldiğini, insanların sağa-sola kaçıştıklarını gördüm. Vatandaşlar yoğun olarak Atatürk heykeli yönüne kaçıyordu. İlk şoku atlatır atlatmaz, aşağıya inip resim çekmeye başladım. Patlama nedeniyle, vatandaşların kollarının ve bacaklarının koptuğunu gördüm. Parçalar, yolun karşısındaki işyerlerinin önüne kadar saçılmıştı. Anafartalar Çarşısı'nın üst katlarında kalan, aşağıya inemeyen çok sayıda vatandaş vardı. Polis ilk güvenlik önlemlerinden sonra onları aşağıya indirmeye başladı. Anafartalar Çarşısı'nın önü savaş alanı gibiydi.
* Ahmet Erdinç (Seyyar Satıcı): Aynı anda iki patlama sesi duydum. Yukarıdaki bütün camlar aşağıya indi. Gözlükçülük yapan Hüseyin ağabey öldü.
* Dursun Deligül (Simitçi): Patlama sonrası ortalık ana baba günüydü. Durakta bir kızın yere yığıldığını gördüm. Yanına koştum. Kapkaraydı, yanmıştı. Yardım etmek istedim, edemedim.
* Uğur Öztürk. Bir kişinin parçalandığını gördük. 10'a yakın kişi yaralı halde hemen araçlara bindirildi.
* Murat Uçak: Bulunduğumuz yer patlamanın olduğu yere uzak olmasına rağmen sallandı. Her yer cam kırıklarıyla doldu. İnsan parçalarının dağıldığını gördük. Patlama bizi bulunduğumuz yerden uzağa fırlattı. Yerde yaralı insanlar vardı. Görgü tanıklarından isim vermek istemeyenlerin ifadeleri ise şöyle:
* Patlamadan önce çarşı etrafında 5 kişi dolaşıyordu. Davranışları şüpheliydi. Birbirini tanıyormuş gibi davranan bu kişiler aynı zamanda birbirini gözetliyordu.
* Patlama öyle şiddetliydi ki yarım saat boyunca hiçbir şey duyamadık. Kulaklarımız sağır oldu. Yerde çok sayıda yaralı yatıyordu ama seslerini duyamıyorduk.
* Çarşı çevresinde kırmızı bir otomobil vardı. İçindeki kişiler şüpheli davranışlar sergiliyordu. Çarşı çevresinde tur attılar.

Yaralılar çeşitli hastanelere kaldırıldı.