kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Köy korucuları memur olacak

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Köy korucuları memur olacak
Hükümet, geçici köy korucularının devlet memuru statüsüne alınması için düğmeye bastı. Bu kapsamda hazırlanan yasa tasarısı Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülerek, alt komisyona havale etti. Yasa taslağında köy korucularının Devlet Memurları Yasası'na tabi olması ve sosyal güvenliklerinin sağlanması öngörülüyor.

Bugüne kadar bin 332 köy korucusu yaşamını yitirirken, Hükümet korucuların sosyal haklarının iyileştirilmesi amacıyla bir yasa tasarısı hazırladı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ele alınan tasarıya göre, korucuların Devlet Memurları Yasası'na tabi olması ve sosyal güvenlik sağlanması öngörülüyor.

Buna ilişkin teklifler birleştirilerek alt komisyona gönderildi. Yasa teklifi Anavatan Partisi Mardin Milletvekili Muharrem Doğan ile AK Parti Bitlis Milletvekili Abdurrahman Aksoy'dan geldi. Teklifte Köy Kanunu'nda değişiklik yapılması öngörülüyor. Bitlis Milletvekili Aksoy, köy korucularının 22 yıldır dağlarda terörle mücadele ettiğini belirterek, zor koşullara karşın emeklilik haklarının bulunmadığına dikkat çekti.

Aksoy, 45 yaşını dolduran 15 yıl hizmet veren köy korucularına emeklilik hakkı tanınması gerektiğini söyledi. Mardin Milletvekili Doğan da, bin 332 köy korucusunun şehit olduğunu kaydederek, günde 15-16 saat çalışan korucuların sosyal haklarında iyileşme yapılması gerektiğini söyledi. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda birleştirilen teklifler incelenmek üzere alt komisyona havale edildi. Milletvekilleri, yasal düzenlemenin seçimlerden önce yetişmesi için gayret göstereceklerini söylediler.

(ANKA)