kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Beyazperdeden oyuncak raflarına 2.5 milyon dolar!

Meltem ERSOY -EKONOMİ
Film oyuncakları pazarının 2.5 milyon dolarlık büyüklüğe ulaşması çocukların olduğu kadar büyüklerin de iştahını kabartıyor. Sadece Karayip Korsanları 3'ten 300 bin dolarlık satış bekleyen sektörün bu yılki rekor beklentisi ise Şrek..
Toplam büyüklüğü 200 milyar doları aşan dünya sinema endüstrisi, oyuncak sektörüne de gelir kaynağı oldu. Gösterime giren filmlerle eş zamanlı olarak satışa sunulan film oyuncaklarının satışı giderek daha büyük ilgi görünce, sadece çocukların değil oyuncakçıların da iştahı kabarıyor. Türkiye'ye getirilen film oyuncaklarının yüzde 80'inin satışını yapan NecoToy'un Genel Müdürü Yakup Kireççi, pazarın yaklaşık 2 - 2.5 milyon dolar büyüklüğe ulaştığını söyledi.

100 BİN ADETLİK SATIŞ
Kireççi, özellikle çocuklara yönelik filmlerin gösterime girmesiyle eş zamanlı satışların başladığını belirterek, önümüzdeki dönemde en büyük satış hareketliliklerinden birinin 25 Mayıs'ta tüm dünyayla birlikte Türkiye'de de gösterime girecek olan Karayip Korsanları 3 filminin oyuncaklarıyla olacağını dile getirdi. "Bu filmle ilgili 20'nin üzerinde oyuncak var" diyen Kireççi, sadece bu filmden 250 ila 300 bin dolarlık satış beklediklerini kaydetti. Kireççi, "Tabii bu serinin 1 ve 2'nci serileri de var, onların satışı da ayrı. Karakter sabit olduğu için bazı ürünler uzun yıllar satabiliyor. Bu filmle ilgili oyuncakların perakende fiyatları 12 ila 105 YTL arasında değişiyor" diye konuştu. Kireççi, Karayip Korsanları 3 ile ilgili 100 adetinde planlandığını sözlerine ekledi.

'ÖRÜMCEK ADAM' LİDER
NecoToy olarak 4 mağazaları bulunduğunu, bu sayının ağustos ayında 7'ye çıkacağını aktaran Kireççi, mağazaları dışında dağıtım yoluyla da satış yapıldığını, bayiler aracılığıyla yapılan satışlarla Türkiye'nin hemen hemen her yerine ulaşabildiklerini kaydetti. Kireççi ayrıca, bu yazın rekor satışını ise Şrek 3 filminden beklediklerini belirtti. Kireççi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz geçmişte, Zorro'dan King Kong'a kadar pek çok filmin oyuncaklarının atışlarını yaptık. En çok ilgi gören oyuncaklar ise, Spider Man (Örümcek Adam), Nemo, Cars ve Şrek oldu diyebilirim."
Haberin fotoğrafları