kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
TK Başkanı Tayfun Acarer

Üçüncü nesilde ihale 7 Eylül'e ertelendi

Olcay AYDİLEK / ANKARA
TK, görüntülü telefon için 25 Mayıs'taki linans ihalesini rekabet ortamı olmadığı için erteledi. Kulislerde yabancı bir şirketin müracaatı yüzünden bu kararın alındığı iddia edildi..
Telekomünikasyon Kurumu, üçüncü nesil (3G-görüntülü) cep telefonu için açılan lisans ihalesini, Turkcell, Vodafone ve Avea'nın dışında şartname alan bulunmadığı, rekabet ortamının sağlanamayacağı gerekçesiyle 7 Eylül'e erteledi. Telekomünikasyon Kurumu, bir süredir kurul üyeleri arasında tartışmalara konu olan üçüncü nesil ihalesinde sürpriz bir karar aldı. Kurul'un bazı üyelerinin 22 Temmuz'daki milletvekili genel seçimleri öncesinde yapılmasını doğru bulmadığı ihale, rekabet şartlarına takıldı. İhaleye girmek için bugüne kadar yalnızca Turkcell, Vodafone ve Avea'nın şartname aldığını göz önünde bulunduran Kurul, bu koşullar altında yapılacak bir ihalede rekabet ortamının sağlanamayacağı gerekçesiyle ihaleyi 3 ay kadar erteledi. Telekomünikasyon Kurum yetkilileri, ihalede 4 lisansın verileceğini anımsatarak, "Teklifler, 24 Mayıs'a kadar alınacaktı. İhale, 25 Mayıs'ta yapılacaktı. Rekabet şartlarını dikkate alan Kurul, ihaleyi 7 Eylül Cuma gününe ertedi" dedi.

"4'ÜNCÜ FİRMA ETKİSİ"
Yetkililer, ertelemenin milletvekili genel seçimiyle ilgisi olmadığını belirtirken, Ulaştırma Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili ANKA'ya şu değerlendirmede bulundu: "İhaleye yabancı banka ortaklığı da olan bir şirket müracaat etti. Bu şirket, Kurum'a koşulların yerine getirilmesi için zaman tanınmasını istedi. Bu dört şirketten birinin katılmaması durumunda rekabet oluşmamış olacak. Kurum'un mevzuatı gereği önce iptal edildi ve ihale tarihi ileri bir tarihe atıldı."